Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

CE extinde ajutoarele pentru agricultorii afectați de embargo

Publicat: 20 august 2015 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Comisia Europeanăa aprobat oficial, în 6 august 2015, extinderea, pânăîn iunie 2016, a ajutoarelor pentru producătorii europeni de lactate și de legume - fructe care au suferit pierderi în urma embargoului impus de Rusia importurilor de produse agroalimentare din UE.

Click pe poza pentru galerie!

Pentru sectorul de lactate, măsurile vor consta în ajutor pentru stocare privatăși achiziții publice atât ale untului, cât și ale laptelui praf degresat, în limita maximăde 109.000 tone de lapte praf și 50.000 tone de unt. Odatăatinse aceste volume, intervenția statului va putea continua, dar în sistem de licitații.

În ceea ce privește legumele și fructele, CE a propus extinderea, pânăla 30 iunie 2016, a măsurilor ce au expirat în 30 iunie 2015 și care vizau cea mai mare parte a grupurilor de produse din aceastăcategorie (inclusiv piersicile și nectarinele). Măsurile implementate pânăla 30 iunie 2015 au permis retragerea de pe piațăa 770.000 tone de legume și fructe, cu un ajutor de 155 mil. euro, noteazăAgerpres.

Vizualizat: 564 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?