Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ce documente trebuie să prezentați la controlul pe teren?

Publicat: 24 octombrie 2016 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

APIA a început controlul pe teren pe 19 septembrie 2016. La controlul clasic pe teren, fermierii trebuie să prezinte și o serie de documente:

Click pe poza pentru galerie!

- Planul de fertilizare. Cantitatea de azot nu trebuie să depășească 170 kg azot/ha!

- Registrul de evidență a tratamentelor pentru protecția plantelor. Producătorul agricol trebuie să numeroteze paginile Registrului. Pe ultima pagină se menționează câte pagini conține Registrul, purtând semnătura (și ștampila, după caz) fermierului sau administratorului societății;

- Registrul exploatației (document cumulativ, Caietul câmpului), care conține următoarele rubrici: parcele, bloc fizic, suprafață ha, cultura, arat, pregătire teren, fertilizat (dată, îngrășământ aplicat, cantitate/ha), tratament (dată, substanță, doză), semănat (dată, soi/hibrid, cantitate/ha), lucrări de întreținere, recoltat, producție/ha;

- Anexa 11 Documente de evidență a exploatației: Fișa fermei/exploatației/proprietății; Fișa de descriere a șeptelului fermei; Fișa de calcul a cantității de dejecții provenite de la șeptelul fermei; Borderou cu evidența îngrășămintelor organice distribuite în afara fermei;

- Calendarul de interdicție a aplicării îngrășămintelor. Îngrășămintele naturale aplicate nu pot conține mai mult de 170 kg azot (N) ca ingredient pur pe 1 ha de teren agricol.

 

 

 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.18(179) 15 - 31 octombrie 2016

 

Vizualizat: 1834 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!