Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ce bani mai au de încasat fermierii români?

Publicat: 18 decembrie 2015 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pentru 2015, SAPS este de 170 euro/ha pentru fermierii care exploatează până la 5 ha, respectiv 220 euro/ha pentru cei care lucrează între 5 ha și 30 ha. Cei care au luat deja avansul, mai au de primit doar diferența din SAPS. Plățile pentru SAPS se vor face la cursul de schimb de 4,4176 lei pentru un euro.

Click pe poza pentru galerie!

Această sumă se adună cu:

- ajutorul național tranzitoriu (ANT) în sectorul vegetal, plătit de la bugetul național - 19,17 euro/ha;

- plata redistributivă - 5 euro/ha pentru primele 5 ha, 46,75 euro/ha, pentru următoarele 25 ha;

- plata pentru înverzire - 53,90 euro/ha. Plata pentru înverzire va fi virată tuturor fermierilor români pentru campania 2015. Comisia Europeană ne-a acordat un răgaz până-n 2017 să ne acomodăm cu noile reguli, a declarat, pentru TVR, secretarul de stat în MADR Daniel Botănoiu.

- sprijinul cuplat pentru anumite culturi, plata pe agromediu, pentru cei care au semnat angajamente și plata pentru tineri fermieri, la care au dreptul agricultorii cu vârsta sub 40 de ani și care este de 25% din SAPS.

Vizualizat: 533 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?