Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Câți bani UE am pierdut în 2007-2013?

Publicat: 05 martie 2016 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

România a avut peste 15 mld. euro alocați de Uniunea Europeană în perioada 2007-2013 pentru agricultură și dezvoltare rurală. Sorin Radu, secretar de stat în MADR, spune ce sume au fost efectiv plătite și cât s-a pierdut din banii europeni.

Click pe poza pentru galerie!

Din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), fonduri gestionate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), alocarea a fost de 7,8 mld. euro, din care au fost plătiți 7,6 mld. euro, adică 98%. Diferența de 2% este pierdută definitiv.
Din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), am avut 8,1 mld. euro pe șapte ani, din care au fost plătiți 7,2 mld. euro (88,5%), atât pentru proiectele de investiții din PNDR 2007-2013, cât și pe măsurile de agromediu și zone defavorizate de pe axa II, gestionată de APIA. În bani, 11,5% sume dezangajate din FEADR înseamnă aproape un miliard de euro.
La această sumă se adaugă 600 mil. euro, reprezentând corecții sau reduceri aplicate de Comisia Europeană. „Sperăm ca în final suma să fie mai mică. (...) În prezent, avem undeva în jurul valorii de 400 - 450 de milioane de euro sume stabilite cu titlu cert, iar diferența rămâne să se concluzioneze”, a precizat secretarul de stat în MADR, citat de Agerpres.
Articol publicat in revista Ferma nr.4(165) 1 - 14 martie 2016

Vizualizat: 755 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?