Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Câți bani UE am pierdut în 2007-2013?

Publicat: 05 martie 2016 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

România a avut peste 15 mld. euro alocați de Uniunea Europeană în perioada 2007-2013 pentru agricultură și dezvoltare rurală. Sorin Radu, secretar de stat în MADR, spune ce sume au fost efectiv plătite și cât s-a pierdut din banii europeni.

Click pe poza pentru galerie!

Din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), fonduri gestionate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), alocarea a fost de 7,8 mld. euro, din care au fost plătiți 7,6 mld. euro, adică 98%. Diferența de 2% este pierdută definitiv.
Din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), am avut 8,1 mld. euro pe șapte ani, din care au fost plătiți 7,2 mld. euro (88,5%), atât pentru proiectele de investiții din PNDR 2007-2013, cât și pe măsurile de agromediu și zone defavorizate de pe axa II, gestionată de APIA. În bani, 11,5% sume dezangajate din FEADR înseamnă aproape un miliard de euro.
La această sumă se adaugă 600 mil. euro, reprezentând corecții sau reduceri aplicate de Comisia Europeană. „Sperăm ca în final suma să fie mai mică. (...) În prezent, avem undeva în jurul valorii de 400 - 450 de milioane de euro sume stabilite cu titlu cert, iar diferența rămâne să se concluzioneze”, a precizat secretarul de stat în MADR, citat de Agerpres.
Articol publicat in revista Ferma nr.4(165) 1 - 14 martie 2016

Vizualizat: 478 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?