Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Câte pesticide folosesc fermierii români?

Publicat: 18 decembrie 2015 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Suprafața agricolă tratată cu erbicide deține ponderea cea mai mare în suprafața totală pe care fermierii români au aplicat, în 2013, produse de protecția plantelor (PPP), atât sub formă solidă, cât și lichidă, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS).

Click pe poza pentru galerie!

Rezultatele cercetării statistice „Utilizarea pesticidelor în agricultură, în anul 2013”, la care au răspuns 60.055 exploatații agricole (13.535 exploatații cu personalitate juridică și 46.520 fără personalitate juridică), arată că fermierii români au aplicat erbicide pe 69,1% din suprafața tratată cu PPP sub formă solidă. Suprafețe mai mici au fost tratate cu fungicide (15,9% din suprafața totală) și cu insecticide (14,1%). Din punct de vedere al cantității, fungicidele au cea mai mare pondere în totalul PPP sub formă solidă utilizate (71,6%), urmate de insecticide (12,9%) și erbicide (11,3%).

Conform datelor INS, citate de Agerpres, suprafața tratată și cantitatea de PPP solide utilizată de fermierii români în 2013 a fost de 269.831 ha și 2.651.659 kg în cazul fungicidelor, 238.324 ha și 476.304 kg - insecticide, 1.171.564 ha și 420.181 kg - erbicide, la care se adaugă 15.242 ha și 154.000 kg pentru alte produse de protecția plantelor.

53,7% din cantitatea totală de PPP solide (în kg), respectiv 30,1% din cantitatea de PPP lichide (în litri) au fost utilizate de fermierii români în cultura grâului. Tot datele INS mai arată că cea mai mare parte a cantităților de PPP sub formă solidă, în kg, se utilizează pentru vița de vie - 43,9%, iar lichidă, în litri, pentru porumbul boabe - 35,5%.

Vizualizat: 511 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!