Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

CÂŞTIGĂTOARELE PROGRAMULUI TalentA 2021

Publicat: 12 noiembrie 2021 - 20:11
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În 2021, 33 de femei care lucrează în agricultură şi locuiesc în zone rurale sau sunt studente la universităţi agricole s-au înscris în programul TalentA, dezvoltat de Corteva. Pe 15 octombrie, compania a anunţat câştigătoarele.

De ”Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”, Corteva Agriscience a anunţat câştigătoarele celei de-a doua ediţii a programului TalentA, dedicat femeilor care lucrează în agricultură.

Timp de patru luni, candidatele au participat la 18 cursuri gratuite de business şi agri-business, desfăşurate online, susţinute de experţi Corteva, în colaborare cu consultanţi ai companiei Star Performining.

La finalul cursurilor, participantele au elaborat proiecte de afaceri în sectorul agricol, ce au fost analizate de o comisie formată din experţi Corteva şi Star Performining, care au decis câştigătoarele programului TalentA ediţia 2021.

 TalentA_2021_all_b

De la stg. la dr.: Maria Cîrjă, Cosmina Socea, Monica Sorribas, Jean Ionescu, Corina Oprea, Radu Stănescu - managing partner Star Performining, Diana Raba, Ştefania Leoveanu


CÂŞTIGĂTOARELE PROGRAMULUI TALENTA 2021


• Premiul I - 6.000 USD: COSMINA SOCEA

Studentă la Facultatea de Horticultură din Iaşi, Cosmina Socea vrea să pună pe picioare o afacere de procesare a alunelor de pădure, în satul Popeşti, comuna Girov, jud. Neamţ. Firma pe care o administrează, Poieni Fructe de Pădure SRL, exploatează 20 ha cu alun.

• Premiul II - 5.000 USD: CORINA OPREA

Corina Oprea vrea să dezvolte afacerea pomicolă a familiei sale din Voineşti, jud. Dâmboviţa. Proiectul său, „Crăiţa merelor”, este o afacere de familie ce îmbină tradiţia, inovaţia şi sustenabilitatea: Produc mere, suc de mere, mere uscate, iar, mai nou, şi clătite din piure de mere. De asemenea, organizează, pentru clienţii lor, excursii la cules de mere şi chiar şi şedinţe foto în livada de meri.

Premiul III - 4.000 USD: DIANA RABA şi MIRELA POPA

Diana Raba şi Mirela Popa, de la USAMVB Timişoara, vor să dezvolte o gamă artizanală de conserve din legume şi fructe obţinute exclusiv din materii prime naturale.

Premiul special oferit de Star Performining - 1.500 USD: ŞTEFANIA LEOVEANU

Aceasta îşi doreşte să înfiinţeze o plantaţie de căpşuni în satul Soreni, jud. Dolj.

Tot pe 15 octombrie, Corteva a organizat o dezbatere despre rolul femeilor în agricultură. Au vorbit despre provocări, realizări şi proiecte Monica Sorribas, marketing leader pentru Europa şi vicepreşedinte Corteva Agriscience, Maria Cîrjă, director marketing Corteva Agriscience România şi Moldova, Aurelia Vişinescu, director general şi co-proprietar Domeniile Săhăteni, Andreea Roşca, administrator crama şi pensiunea „La Butoaie” şi Gabriela Rizescu, director marketing Alcedo.

 

PRODUSE NOI CORTEVA ÎN 2022


Corteva va lansa, anul viitor, 7 noi hibrizi de porumb şi 3 noi hibrizi de floarea soarelui, plus 5 noi produse de protecţia plantelor: Verben (Proquinazid + Protioconazol), care va înlocui fungicidul Evolus primul tratament la cereale păioase, Exalt (Spinetoram), Capartis (Piraclostrobin + Boscalid), Vinabel (Oxathiapiprolin + Amisulbron) şi Lumisena (Oxathiapiprolin), a anunţat Jean Ionescu, Country Leader Corteva Agriscience România şi Moldova.

 

un articol de

VIOLETA MÂȚ

Vizualizat: 590 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?