Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Care sunt fermierii care nu pot lua credit pe adeverință?

Publicat: 20 septembrie 2016 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Potrivit convențiilor încheiate între APIA, băncile care le dau fermierilor credite în contul subvențiilor și fondurile de garantare, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverință prin care confirmă că acesta a depus cererea unică de plată pentru 2016 solicitând sprijin pentru schema de plată unică pe suprafață (SAPS) - estimată la 80 euro/ha, plata redistributivă - 5 euro/ha pentru primele 5 ha și de 52 euro/ha pentru 5,1 - 30 ha și plata pentru înverzire - 60 euro/ha, precum și pentru măsurile de agromediu din PNDR.

Click pe poza pentru galerie!

Prin convențiile cu băncile (încheiate conform OMADR 839/2016 privind modificarea și completarea OMADR 703/2013), APIA se obligă să NU elibereze adeverințe de credit pentru câteva categorii de beneficiari ai plăților directe. Astfel, deși acești femieri au depus cereri unice în 2016, nu vor putea lua credite pe adeverință. 

Care sunt aceste categorii de fermieri? Cei pentru care au fost stabilite sancțiuni multianuale în anii precedenți și nu au fost recuperate, cei care au debite nerecuperate din anii precedenți, beneficiarii care la momentul solicitării adeverinței au primit plata în avans, precum și beneficiarii care au sancțiuni pentru nerespectarea cerințelor de bază și specifice pentru pachetele din măsurile de dezvoltare rurală 214, 10 și 11 din PNDR 2007-2013 și PNDR 2014-2020.

De asemenea, APIA NU va elibera adeverințe pentru suprafețele declarate teren necultivat în cererea de sprijin și NU va accepta modificarea contului în care va face plata, fără acordul scris al băncii finanțatoare.

 

Articol publicat in revista Ferma nr.16(177) 15 - 30 septembrie 2016

Vizualizat: 385 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?