Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Care sunt fermierii care nu pot lua credit pe adeverință?

Publicat: 20 septembrie 2016 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Potrivit convențiilor încheiate între APIA, băncile care le dau fermierilor credite în contul subvențiilor și fondurile de garantare, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverință prin care confirmă că acesta a depus cererea unică de plată pentru 2016 solicitând sprijin pentru schema de plată unică pe suprafață (SAPS) - estimată la 80 euro/ha, plata redistributivă - 5 euro/ha pentru primele 5 ha și de 52 euro/ha pentru 5,1 - 30 ha și plata pentru înverzire - 60 euro/ha, precum și pentru măsurile de agromediu din PNDR.

Click pe poza pentru galerie!

Prin convențiile cu băncile (încheiate conform OMADR 839/2016 privind modificarea și completarea OMADR 703/2013), APIA se obligă să NU elibereze adeverințe de credit pentru câteva categorii de beneficiari ai plăților directe. Astfel, deși acești femieri au depus cereri unice în 2016, nu vor putea lua credite pe adeverință. 

Care sunt aceste categorii de fermieri? Cei pentru care au fost stabilite sancțiuni multianuale în anii precedenți și nu au fost recuperate, cei care au debite nerecuperate din anii precedenți, beneficiarii care la momentul solicitării adeverinței au primit plata în avans, precum și beneficiarii care au sancțiuni pentru nerespectarea cerințelor de bază și specifice pentru pachetele din măsurile de dezvoltare rurală 214, 10 și 11 din PNDR 2007-2013 și PNDR 2014-2020.

De asemenea, APIA NU va elibera adeverințe pentru suprafețele declarate teren necultivat în cererea de sprijin și NU va accepta modificarea contului în care va face plata, fără acordul scris al băncii finanțatoare.

 

Articol publicat in revista Ferma nr.16(177) 15 - 30 septembrie 2016

Vizualizat: 483 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!