Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

CÂND ȘI PENTRU CE PUTEȚI LUA BANI PRIN PNDR ÎN 2016?

Publicat: 08 februarie 2016 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Prima măsură din 2016 din noul PNDR va fi deschisă în luna februarie, însă măsurile cele mai așteptate de fermieri vor fi accesibile abia din martie. Iată calendarul sesiunilor PNDR 2014-2020, anunțat de MADR:

Februarie: Măsura 1 - Transfer de cunoștințe și acțiuni de informare: formare profesională pentru beneficiarii M10

Click pe poza pentru galerie!

Martie: M 1 - Formare profesională pentru fermieri, în special beneficiarii sM 6.1, sM 6.3; M 2 - Consiliere, elaborare și implementare plan de afaceri pentru beneficiarii sM 6.1 și sM 6.4; sM 4.2 - Schema de minimis pentru consultanță pentru pregătirea proiectelor de investiții finanțate prin schema GBER agricol, inclusiv în sectorul pomicol; sM 8.1 - Dezvoltarea zonelor împădurite și îmbunătățirea viabilității pădurilor; sM 4.1 - Investiții în exploatații agricole; s M 4.1a - Investiții în exploatații pomicole; sM 4.2 - Procesarea/marketingul produselor agricole; sM. 4.2a - Procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol; sM 4.3 - Dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice; sM 4.3 - Infrastructură agricolă și silvică - irigații; sM 6.1 - Instalarea tinerilor fermieri; sM 6.2 - Înființarea de activități neagricole în zone rurale; sM 6.3 - Dezvoltarea fermelor mici; sM 6.4 - Crearea și dezvoltarea de activități neagricole, sesiunea 2016; sM 7.2 - Crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică; sM 7.6 - Investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural

Aprilie: M 1 - Activități demonstrative și acțiuni de informare pentru fermieri; sM 4.2 - Schemă de ajutor de stat (GBER) procesare produse agricole în produse nonagricole, inclusiv în sectorul pomicol; Schema de minimis aferentă M 7.2 - Crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică în domeniul educațional și social; sM 9.1 - Înființarea și funcționarea grupurilor de producători în agricultură și silvicultură, și sM 9.1a - Grupuri de producători în sectorul pomicol; sM 16.4 - Cooperare, lanț scurt, inclusiv în sectorul pomicol; LEADER

Mai: Schemă ajutor de stat aferentă sM 4.3 - Infrastructură agricolă și silvică, componenta infrastructură de acces silvic; Schema de minimis aferentă sM 7.6 - Investiții asociate conservării patrimoniului și pentru menținerea tradițiilor și moștenirii spirituale; sM 16.1 - Cooperare, înființare și funcționare grupuri operaționale, inclusiv în sectorul pomicol

Iunie: M 2 - Consiliere pentru înființarea și dezvoltarea formelor asociative ale fermierilor

Iulie: sM 6.5 - Schema pentru micii fermieri

August: M 2 - Consiliere, elaborare și implementare plan de afaceri pentru beneficiarii sM 6.2 și sM 6.4

Septembrie - Octombrie: sM 15.1 - Serviciul de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.2(163) 1-14 februarie 2016

Vizualizat: 597 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?