Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Campionii fondurilor europene

Publicat: 15 aprilie 2015 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Județul campion la accesarea fondurilor europene prin PNDR 2007-2013 este Bistrița Năsăud, unde plățile efectuate au depășit 164,5 mil. euro, iar județul codaș este Covasna, cu puțin peste 41 mil. euro contractați și plătiți în 2007-2013, a spus ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la prezentarea bilanțului PNDR 2007-2013.

Click pe poza pentru galerie!

Cum s-au împărțit banii pe regiuni?

În topul regiunilor de dezvoltare cu cele mai mari sume plătite beneficiarilor PNDR 2007-2013 se află Regiunea NV Satu Mare (Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare), cu plăți în valoare totală nerambursabilă de peste 761,5 mil. euro. Regiunea NE Iași este pe locul doi, cu peste 664 mil. euro plătite. În jud. Suceava s-au realizat plăți de 159,8 mil. euro. Și în Bacău, Botoșani, Iași, Neamț și Vaslui s-au efectuat plăți între 81 mil. și 156 mil. euro pentru fiecare județ în parte.

Regiunea SE Constanța (Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Tulcea și Constanța) a plătit beneficiarilor PNDR peste 492,5 mil. euro. Cei mai mulți bani au fost plătiți în jud. Tulcea: 123,4 mil. euro.

Beneficiarii din Regiunea Centru Alba Iulia (Alba, Brașov, Covasna, Mureș, Harghita și Sibiu) au primit plăți nerambursabile de 458,6 mil. euro. Jud. Alba a beneficiat de cca. 123,5 mil. euro.

În Regiunea Vest Timișoara (Arad, Caraș Severin, Hunedoara și Timiș) au fost plătite peste 449,5 mil. euro. Cei mai mulți bani au fost atrași de beneficiari din jud. Timiș: 157,6 mil. euro.

În Regiunea SV Craiova (Dolj, Gorj, Olt, Mehedinți și Vâlcea) s-au efectuat plăți de 448,8 mil. euro. Numai în jud.Dolj, beneficiarii PNDR au primit 135,4 mil. euro.

Regiunea Sud Muntenia (Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Călarăși, Giurgiu și Teleorman) a atras fonduri nerambursabile de 439,8 mil. euro, din care 127,8 mil. euro au fost plătite beneficiarilor din jud. Dâmbovița.

În Ilfov și în București, beneficiarii PNDR 2007-2013 au primit, până acum, 278,3 mil. euro.

Vizualizat: 345 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?