Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

CAMPIONII CULTURILOR PIONEER ÎN 2014

Publicat: 13 februarie 2015 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În 2014, fermierii brăileni au obținut producții de porumb până la 16 tone/ha și de floarea soarelui până la 4,4 tone/ha cultivând hibrizi produși de compania DuPont Pioneer.

Click pe poza pentru galerie!

Porumb: Până la 16 to/ha

La cultura porumbului, pe primul loc în topul cultivatorilor brăileni de genetică Pioneer, în 2014, se află SC Padova Agricultura SRL, din comuna Stăncuța, care a cultivat hibridul P1114 (FAO 510) - „tardivul care umple carul” și a obținut o recoltă de 16 tone/ha.

Pe locul secund s-a situat SC Fermandy Com SRL, din Siliștea, cu semitardivul „de neînvins” P0216 (FAO 450) din gama Optimum AQUAmax, cu 14,5 tone/ha.

Locul al treilea pe podium este ocupat de SC Dibos Com SRL, din comuna M. Kogălniceanu, cu hibridul semitardiv P0412 (FAO 480) Optimum AQUAmax cu 13,5 tone/ha.

În plutonul fruntaș, printre fermele care au recoltat o medie de 13 tone/ha, mai sunt: Diacris Prod din Movila Miresei (P0216), Gropeneanu Com (PR32F73), Agroleg Silistraru (P0412), Rominsem din Mircea Vodă (P1114) și Paul Cojocaru din comuna Șuțești, care a cultivat hibridul P9911.

 

Floarea-soarelui: Hibrizii Express - 4,4 to/ha

La cultura florii-soarelui, campionii brăileni ai semințelor Pioneer sunt: Gropeneanu din Frecăței, care a avut în cultură cel mai cultivat hibrid din România, P64LE25 (cu tehnogia Express), care a oferit o medie de 4,4 tone/ha; Dibos, cu același hibrid P64LE25, a obținut 4,2 tone/ha; Agroterra, din Însurăței, cu semitimpuriul P64F50 - 3,9 tone/ha; Cultagro, cu același P64F50 - 3,8 tone/ha; Roagrigest din Ianca, cu P64LE99 - 3,7 tone/ha și Agrifarm din comuna Racoviță, cu semitimpuriul P64LE99, care a dat la recoltare o producție de 3,5 tone/ha. (Marian MUȘAT)

Vizualizat: 821 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?