Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

CAMPIONII CULTURILOR PIONEER ÎN 2014

Publicat: 13 februarie 2015 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În 2014, fermierii brăileni au obținut producții de porumb până la 16 tone/ha și de floarea soarelui până la 4,4 tone/ha cultivând hibrizi produși de compania DuPont Pioneer.

Click pe poza pentru galerie!

Porumb: Până la 16 to/ha

La cultura porumbului, pe primul loc în topul cultivatorilor brăileni de genetică Pioneer, în 2014, se află SC Padova Agricultura SRL, din comuna Stăncuța, care a cultivat hibridul P1114 (FAO 510) - „tardivul care umple carul” și a obținut o recoltă de 16 tone/ha.

Pe locul secund s-a situat SC Fermandy Com SRL, din Siliștea, cu semitardivul „de neînvins” P0216 (FAO 450) din gama Optimum AQUAmax, cu 14,5 tone/ha.

Locul al treilea pe podium este ocupat de SC Dibos Com SRL, din comuna M. Kogălniceanu, cu hibridul semitardiv P0412 (FAO 480) Optimum AQUAmax cu 13,5 tone/ha.

În plutonul fruntaș, printre fermele care au recoltat o medie de 13 tone/ha, mai sunt: Diacris Prod din Movila Miresei (P0216), Gropeneanu Com (PR32F73), Agroleg Silistraru (P0412), Rominsem din Mircea Vodă (P1114) și Paul Cojocaru din comuna Șuțești, care a cultivat hibridul P9911.

 

Floarea-soarelui: Hibrizii Express - 4,4 to/ha

La cultura florii-soarelui, campionii brăileni ai semințelor Pioneer sunt: Gropeneanu din Frecăței, care a avut în cultură cel mai cultivat hibrid din România, P64LE25 (cu tehnogia Express), care a oferit o medie de 4,4 tone/ha; Dibos, cu același hibrid P64LE25, a obținut 4,2 tone/ha; Agroterra, din Însurăței, cu semitimpuriul P64F50 - 3,9 tone/ha; Cultagro, cu același P64F50 - 3,8 tone/ha; Roagrigest din Ianca, cu P64LE99 - 3,7 tone/ha și Agrifarm din comuna Racoviță, cu semitimpuriul P64LE99, care a dat la recoltare o producție de 3,5 tone/ha. (Marian MUȘAT)

Vizualizat: 682 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?