Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Bursa online de cereale AgroGo

Publicat: 30 august 2017 - 15:42
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Fie că se vrea sau nu, o fermă peste un anumit nivel este și o firmă, o afacere. Ca orice afacere, pentru a rezista în timp, ferma trebuie să aducă profit. Pentru aceasta, fermierii se străduiesc prin munca și știința lor să obțină producții cât mai mari. 

Însă o componentă importantă la finalul ciclului de producție este valorificarea recoltei. Aici vedem adesea fermieri care se plâng de dificultatea acestui proces, de lipsa burselor și de lipsa unor prețuri de referință în cele din urmă, pentru că toată lumea dorește să vândă și să cumpere la un preț corect.
Pentru a ajuta procesul de valorificare și de comercializare, o echipă tânără din Arad a lansat în urmă cu aproape un an o bursă online de cereale, numită AgroGo (www.agrogo.ro).

agro-1_b
AgroGo are două componente importante:
Componenta de informare include prețuri la zi pentru cereale din portul Constanța, de la bursele relevante din zonă și din lume, și prețuri per regiuni. De asemenea, această componentă include module de analiză a evoluției, prețuri futures (cu livrare în viitor), statistici, rapoarte despre stocuri, producție și consum, calculator de profitabilitate, știri din domeniul agricol și cunoștințe utile din domeniu.
Componenta de tranzacționare funcționează similar unei burse, dar simplifică procesul și îl face disponibil online oricărui utilizator înregistrat în AgroGo.

Cui se adresează bursa online AgroGo?

În primul rând fermierilor, cu precădere celor cu volume mai mari, dar și procesatorilor și traderilor de cereale. AgroGo are o poziție neutră în relația cu fermierii, procesatorii și traderii, încercând să încurajeze și să faciliteze tranzacționarea cât mai eficientă, la prețuri corecte. AgroGo colaborează cu traderi de cereale pentru a obține prețuri și cotații actuale din cât mai multe surse și pentru a susține partea de cumpărare din Piața online AgroGo, dar nu este afiliat nici unui trader sau altei companii.

1800 de utilizatori, un volum de peste 420.000 tone de cereale

De la lansarea proiectului, în piața AgroGo au fost plasate oferte de vânzare/cumpărare cereale de peste 420.000 tone, o parte dintre acestea fiind tranzacționate cu succes prin AgroGo. 

Accesul la serviciile AgroGo se face pe bază de abonament, fiind disponibile două tipuri de abonamente, iar pentru tranzacțiile efectuate prin AgroGo nu se plătesc comisioane. Numărul de utilizatori înscriși în serviciu (incluzând conturi de probă) a ajuns la 1800, o parte dintre aceștia fiind abonați plătitori.
Puteți afla mai multe detalii și experimenta această bursă online, gratuit timp de două săptămâni, la adresa www.agrogo.ro.

agro-2_b

TRANZACȚIONAREA CEREALELOR DIRECT PESTE HOTARE
Un pas recent făcut de AgroGo este lansarea versiunii internaționale a proiectului (www.agrogo.net) și extinderea în alte țări europene, în primă fază în Ungaria. Crezul echipei este că acest lucru va ajuta și mediul local, încurajând tranzacționarea cerealelor direct peste hotare. De asemenea, AgroGo este funcțional și în Republica Moldova, având deja clienți plătitori din această țară.
Echipa din spatele AgroGo este una de formare tehnică și economică, având o experiență vastă în dezvoltarea aplicațiilor pentru bursele de mărfuri (cu 10 ani lucrați la dezvoltarea unor sisteme de tranzacționare pentru bursa CME din Chicago). Acum, echipa își dorește să aplice pe plan local ceea ce au învățat din activitatea bursei americane, bineînțeles simplificând mult conceptele bursiere și făcându-le accesibile și celor fără o specializare financiară. Acesta a fost unul dintre principiile de bază urmat în dezvoltarea proiectului, alături de simplitatatea și ușurința în utilizare a funcționalităților serviciului.

Material oferit de AgroGo
www.agrogo.ro

Articol publicat în revista Ferma nr. 15(198), 1-14 septembrie 2017

Vizualizat: 709 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?