Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Britanicii suferă şi ei din cauza interdicţiei la neonicotinoide

Publicat: 21 aprilie 2020 - 17:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Restricţia pe care Uniunea Europeană a impus-o cu privire la utilizarea insecticidelor pe bază de neonicotinoide a redus cu peste 200.000 de hectare suprafaţa cultivată cu rapiţă în Marea Britanie în ultimii opt ani.

Dacă în 2012 fermierii britanici semănau puţin peste 728.000 hectare cu rapiţă, şapte ani mai târziu suprafaţa s-a redus până la 526.000 hectare, iar perspectivele pentru 2020 sunt şi mai sumbre - se pare că anul acesta suprafaţa cu rapiţă va scădea la 420.000 de hectare!

rapita-neonicotinoide_bPrincipalul motiv al acestui declin este legat de interdicţia utilizării insecticidelor care au în componenţă substanţe active din categoria neonicotinoidelor. Astfel, de când au fost obligaţi să renunţe la tratarea seminţelor cu neonicotinoide, britanicii şi-au diminuat tot mai mult suprafeţele cu rapiţă, principala cultură în cazul lor care beneficia de aceste tratamente.

În 2013, Comisia Europeană a decis interzicerea utilizării produselor pe bază de clothianidin, imidacloprid și thiamethoxam - substanțe neurotoxice care atacă sistemul nervos al insectelor și care erau utilizate la scară largă în agricultură, însă periodic a oferit derogări pentru anumite state membre.

Mortalitatea albinelor este o preocupare continuă în Marea Britanie, însă studiile efectuate până acum nu au putut demonstra legătura cu pesticidele utilizate în agricultură, deşi activiştii de mediu dau mereu vina pe fermieri. Aceştia din urmă, însă, se plâng că în lipsa unor substanţe eficiente care să lupte cu dăunătorii suprafeţe însemnate ajung a fi calamitate sau rămân nerecoltate.

Vizualizat: 830 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?