Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

BASF susţine elita campionilor din agribusiness

Publicat: 21 februarie 2018 - 08:31
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Compania BASF a pornit turneul de prezentare a echipei sale de campioni în faţa fermierilor de elită din agrobusinessul românesc. Seria evenimentelor dedicate producătorilor agricoli se desfăşoară în cele mai importante municipii ale ţării. 

Noul concept al simpozioanelor de iarnă, propus de echipa de marketing a cunoscutei companii, se desfăşoară sub zodia “regelui sporturilor” - fotbalul!

BASF susţine elita campionilor din agribusinessClick pe poza pentru galerie!

În fotbal şi în agricultură excelează performanţa
Prima etapă a noului sezon competiţional în agribusiness s-a ţinut la Constanţa. Şi cum între fotbal şi agricultură sunt atâtea asemănări, mai ales când e vorba de obiective, efort şi performanţe, doi foşti mari jucători din generaţia de aur a Naţionalei României - Gabi Balint şi Bogdan Stelea - au ţinut trează atenţia unui public avizat, format din cei aproape trei sute de invitaţi - fermieri şi distribuitori. Aceştia au urmărit prezentarea oficială a noilor campioni din echipa de top a BASF: fungicidele Priaxor®, Retengo® şi Systiva®, erbicidul Pulsar® Plus, precum şi noul pachet tehnologic Rekord® Max.
Echipa de elită, special antrenată, va fi formată de departe din “stâlpii apărării”, în terenul fermierilor, protejând cel mai de preţ bun al acestora, şi anume culturile agricole, de atacurile în valuri ale agenţilor patogeni şi de dăunare.
După o a doua etapă, care s-a dovedit a fi un marcant succes în Giurgiu (19.01.2018), iată că pe 22 ianuarie 2018, s-a desfăşurat competiţia de sală la Brăila, la care au participat, ca şi în ediţiile precedente, câteva sute de fermieri, parteneri de afaceri şi distribuitori din judeţele limitrofe zonei.

“Stâlpii apărării” culturilor agricole
La uvertură, primul dintre noii campioni ai companiei BASF este fungicidul Priaxor® EC, destinat protecţiei culturii de cereale păioase, ce conţine fluxapiroxad, o substanţă activă nouă, la dublaj cu mai experimentatul piraclostrobin, deja cunoscut de fermierii români care performează în agricultură.
Pe linia apărării culturilor de cereale se poziţionează Systiva®, o soluţie tehnologică revoluţionară, primul fungicid cu acţiune foliară, care se poate aplica odată cu tratamentul seminţelor.
A urmat prezentarea fungicidului Retengo® (200 de grame/litru de piraclostrobin), ce beneficiază de efectele fiziologice AgCelence®, un produs redutabil aflat în centrul aliniamentului de apărare a culturilor de floarea-soarelui şi porumb împotriva celor mai păgubitoare boli.
De departe, starul echipei de erbicide lansate de BASF este, neîndoielnic, Pulsar® Plus, produs menit a se utiliza în sistemul de producţie Clearfield® Plus pentru floarea-soarelui. Acesta din urmă reprezintă combinaţia dintre seminţe cu potenţial genetic ridicat şi erbicide cu spectru larg de combatere şi eficacitate de durată. Pulsar® Plus este o formulare specială ce conţine substanţa activă imazamox şi numeroşi co-formulanţi care îmbunătăţesc retenţia, absorbţia şi penetrarea substanţei active în plante. Marele lui avantaj constă în asigurarea unui control superior în combaterea buruienilor. Însă oferă şi alte beneficii fermierilor: toleranţă excelentă la erbicid, folosirea celor mai buni hibrizi omologaţi pentru sistemul Clearfield® Plus ce permit producţii ridicate, dar şi flexibilitatea care le permite cultivatorilor să aleagă mai uşor strategia potrivită de combatere a buruienilor, să ajusteze doza şi momentul aplicării în funcţie de condiţiile concrete din câmp, precum gradul de infestare, stadiul buruienilor sau prezenţa unor specii-problemă.
Şi nu în ultimul rând, din echipa oficială a noilor campioni de erbicide BASF, ce rad totul de la firul ierbii, nu putea să lipsească pachetul Rekord™ Max, antrenat să combată cu maximă eficienţă, în postemergenţă, toate buruienile din cultura de porumb. Acesta, pentru un modul de cinci hectare, este alcătuit din erbicidele Callam® (doza omologată 0,4 kg/ha) şi Samson® Extra 6 OD (0,7 l/ha), la care se adaugă adjuvantul DASH® HC (doza omologată 1 l/ha).

Tehnologia HiCoat® Super Soy
În cadrul evenimentului de sală de la Brăila, a fost prezentată cea mai nouă tehnologie pentru inocularea seminţelor de soia cu bacterii fixatoare de azot - HiCoat® Super Soy. Aşadar, BASF şi companiile partenere de seminţe au lansat acest produs ce beneficiază de o formulare de ultimă generaţie, lichidă, şi de un ambalaj care menţine viabilitatea bacteriilor, asigurând un număr minim de 100.000 de bacterii viabile de Bradyrhizobium japonicum pe fiecare sămânţă până la 90 de zile. Înainte de a fi aplicat pe seminţe, inoculantul trebuie să se amestece cu produsul auxiliar - Extender, un mix de nutrienţi care va permite bacteriei să supravieţuiască pe seminţe un timp mai îndelungat, respectiv până la semănat. Această tehnologie are avantajul că fermierii pot achiziţiona seminţe de soia de înaltă calitate biologică, gata inoculate cu un produs de ultimă generaţie, garantând rezultate extrem de bune în producţie.
Inoculanţii de ultimă generaţie propuşi şi realizaţi de BASF sunt rezultatul celor mai recente descoperiri ştiinţifice în domeniul tratamentelor biologice şi al inoculanţilor, compania germană fiind lider mondial în cercetarea, dezvoltarea şi producţia de inoculanţi pentru plantele de leguminoase.

 

TOŢI FERMIERII CARE AU REUŞIT SĂ PERFORMEZE SUNT CAMPIONI!
„În primul rând, dorim să le urăm La Mulţi Ani tuturor fermierilor, mai ales celor care au acceptat invitaţia noastră în această serie de simpozioane. Am ajuns la cea de-a treia etapă la Brăila şi, într-adevăr, vom continua. Am încercat şi sper că am reuşit să facem o paralelă între performanţa în agricultura din România şi, bineînţeles, performanţa în fotbal. Pentru că noi considerăm că fermierii români, în ultimii ani, au reuşit cu adevărat să performeze. Şi dacă ne uităm la evoluţia randamentelor, a producţiilor pe hectar de la an la an, România reuşeşte să obţină, în ciuda condiţiilor dificile, producţii tot mai mari, sigure şi stabile. Teoretic, la fotbal şi la agricultură se pricepe tot românul, dar cu siguranţă, atât la fotbal, cât şi la agricultură e nevoie de specialişti şi de oameni dedicaţi profesiei. Cu siguranţă toţi cei care au reuşit în ultimii ani să performeze sunt campioni! De ce? Pentru că au reuşit să învingă toate greutăţile cu care se confruntă un agricultor în condiţiile din România. De aceea noi îi felicităm şi le urăm mult succes de acum înainte”, ne-a declarat Mircea Chetrone, directorul de marketing al BASF.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 2/207 (ediţia 1-14 februarie 2018)

Vizualizat: 749 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?