Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Banii PNDR pentru ferme vegetale s-au epuizat!

Publicat: 06 octombrie 2015 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fondurile solicitate până în 21 septembrie 2015 prin PNDR 2014-2020 pentru investiții în ferme vegetale ajunseseră deja la 119% din alocarea pe 2015. Sesiunea de depunere se închide automat când solicitările ating 120% din alocarea anuală, precizează Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Ruale (AFIR).

Click pe poza pentru galerie!

Potrivit datelor transmise de AFIR, până în 21 septembrie, pe sM 4.1 ,,Investiții în exploatații agricole” au fost depuse 324 proiecte, cu valoare totală a fondurilor publice nerambursabile de 119,2 mil. euro, din care: sector vegetal - 283 proiecte, 85,67 mil. euro; zootehnie - 30 proiecte, 26,38 mil. euro; zona montană - 5 proiecte, 5,71 mil. euro; ferme de familie - 6 proiecte, 1,43 mil. euro.

 

Când se oprește depunerea proiectelor?

Alocarea pe 2015 pentru componenta vegetală a sM 4.1 este de 72 mil. euro. AFIR precizează că depunerea continuă a proiectelor pe o componentă din cadrul unei submăsuri se oprește înainte de termenul limită (30 octombrie 2015, pentru acest an) atunci când valoarea publică totală a proiectelor depuse, care au un punctaj estimat (prescoring) mai mare sau egal decât pragul de calitate al lunii respective, atinge 120% din alocarea anuală a componentei/submăsurii respective.

Astfel, când solicitările ajung la 120% din fondurile disponibile, sesiunea se oprește automat, fără a exista posibilitatea tehnică de a fi redeschisă pentru cazuri particulare. În acest caz, pe sM 4.1 vor mai putea fi depuse proiecte doar pentru investiții în ferme zootehnice, ferme din zona montană și ferme de familie.

 

Peste 1.700 de proiecte de la tineri fermieri

Până la 21 septembrie 2015 AFIR a mai primit 1.754 de proiecte pe sM 6.1 ,,Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri’’, cu valoare nerambursabilă de aproape 74,2 mil. euro. 72 de proiecte (2,9 mil. euro) sunt din zona montană. Alocarea sM 6.1 pe 2015 este de 111,21 mil. euro, din care 33,36 mil. euro pentru zona montană.

Pe sM 6.2 ,,Înființarea de activități neagricole în zone rurale’’, AFIR a primit 334 proiecte, cu valoare de 19,9 mil. euro.

În cadrul sM 6.3 „Ferme mici” au fost depuse 58 proiecte, de 850.000 euro, din care 13 proiecte în zona montană (195.000 euro), iar pe sM 6.4 ,,Crearea și dezvoltarea de activități neagricole’’, AFIR a primit 67 proiecte, de 10,26 mil. euro.

Pe submăsurile: 4.1a „Investiții în exploatații pomicole”, 4.2 „Procesarea/marketingul produselor agricole”, 4.2a „Procesarea/marketingul produselor pomicole” și 4.3 „Infrastructură agricolă și silvică” nu a fost depus nici un proiect. Sesiunile rămân deschise până la 30 octombrie 2015.

AFIR subliniază că situația proiectelor le include atât pe cele depuse, cât și pe cele retrase, însă nu precizează câte proiecte au fost retrase și care este valoarea acestora.

Vizualizat: 598 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?