Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Banii pentru RG, decontați mai repede

Publicat: 07 martie 2016 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii va aloca maxim 32 mil. lei în 2016 ca ajutor de stat pentru ameliorarea animalelor.

Click pe poza pentru galerie!

Ca banii să ajungă mai repede la asociațiile care se ocupă de Controlul Oficial al Producțiilor (COP) și de Registrul Genealogic (RG), termenul de depunere a cererilor de plată va fi redus de la 30 la 20 de zile lucrătoare de la încheierea perioadei pentru care se solicită sprijinul, potrivit unui proiect de HG pentru modificarea și completarea HG 1179/2014. Prin excepție, pentru luna ianuarie 2016, cererile de plată a ajutorului de stat pentru serviciile de întocmire și menținere a RG se vor depune în 20 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a noului act normativ.
Banii vor fi împărțiți astfel: 18,5 mil. lei sunt pentru taurine, bubaline, porcine și ecvine, respectiv 13,5 mil. lei pentru ovine și caprine și vor fi asigurați din bugetul MADR pe 2016.
Suma alocată pentru subvenționarea de la bugetul de stat a serviciilor de COP și RG în perioada 2015 - 2020 este de maxim 759,25 mil. lei.
Potrivit proiectului de HG publicat de MADR, la cererea inițială de plată nu vor mai trebui atașate contractele de prestări servicii încheiate între prestatori și beneficiari.
Cererile vor fi depuse însoțite de următoarele documente aferente perioadei pentru care s-au efectuat serviciile:
a) memoriul tehnic cu activitățile, inclusiv lucrările efectuate pentru realizarea obiectivelor din programele de ameliorare și/sau conservare, aprobat de ANZ;
b) lista activităților, inclusiv lucrările și tarifele acestora pentru serviciile de RG în luna pentru care se solicită ajutorul de stat, avizată de ANZ;
c) facturile lunare/trimestriale în care să fie menționate lucrările efectuate și cuantumul acestora, precum și perioada facturată;
d) copia atestatului de producător, în cazul beneficiarilor persoane fizice, la depunerea primei cereri de plată.
Documentul mai prevede și suplimentarea informațiilor din lista microîntreprinderilor și IMM-urilor beneficiare ale serviciilor de RG.


Articol publicat in revista Ferma nr.4(165) 1 - 14 martie 2016

Vizualizat: 418 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?