Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Bani pentru zootehnie

Publicat: 06 iulie 2016 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pe 17 iunie 2016, APIA a autorizat la plată prima subvenție din zootehnie - ajutorul național tranzitoriu, schema decuplată de producție în sectorul lapte, bovine (ANT 7), în valoare de 107,61 lei/tona de lapte livrată/comercializată.

Click pe poza pentru galerie!

Autorizarea plăților pentru ajutorul național tranzitoriu, schema decuplată de producție, bovine de carne (ANT 8) și pentru crescătorii de ovine și caprine ar putea demara la începutul lunii iulie. Cuantumul estimat de ministrul Agriculturii pentru ANT 8 este 447 de lei/cap de vită de carne, iar ANT și sprijinul cuplat la ovine și caprine însumate ar fi cca. 10 euro/cap de animal.

La jumătatea lunii iulie, APIA ar putea începe și plata sprijinului cuplat la bovine (SCZ). Valorile anunțate de ministrul Irimescu pentru acest sprijin sunt 1.248 euro/cap de vită de carne și 844 euro/vaca de lapte. „Sumele sunt atât de mari pentru că sunt puține animale care se încadrează în criteriile de eligibilitate: 8.400 de vaci de carne, iar la lapte am mizat pe 300.000 de animale și sunt doar 91.000”, a spus ministrul Agriculturii.

Pe 27 mai 2016, Guvernul a aprobat aproape 317 mil. euro pentru plata subvențiilor din zootehnie: 203,15 mil. euro plata ajutorului național tranzitoriu (bovine, ovine, caprine), respectiv 113,35 mil. euro pentru plata sprijinului cuplat în zootehnie (bovine, ovine, caprine, viermi de mătase).

 

Articol publicat in revista Ferma nr.12(173) 1 - 31 iulie 2016

Vizualizat: 859 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?