Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Bani pentru rasele locale în pericol de abandon

Publicat: 15 decembrie 2015 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

De anul acesta, sprijinul pentru animalele din rase locale în pericol de abandon este acordat prin Pachetul 8 din plățile pe agro-mediu. Beneficiarii sunt fermieri care dețin animale femele de reproducție de rasă pură locală în pericol de abandon din speciile prevăzute în PNDR 2014-2020, înscrise în Registrele Genealogice ale raselor, secțiunea principală. Sprijinul se acordă sub forma unor plăți compensatorii pentru pierderile de venit. Prima compensatorie este plătită anual, ca sumă fixă pe UVM (calculat pentru femelele adulte de reproducție de rasă pură).

Click pe poza pentru galerie!

Iată rasele locale eligibile și valoarea sprijinului, potrivit datelor furnizate de APIA:

Bovine - Taurine: Sura de stepă; Bubaline: Bivolul românesc - 200 euro/UVM;

Ovine: Țigaie - Varietatea ruginie, Rațca (Valahă cu coarne în tirbușon), Karakul de Botoșani, Merinos de Palas, Merinos de Suseni, Merinos Transilvănean, Merinos de Cluj, Țigaie cu cap negru de Teleorman - 87 euro/UVM;

Caprine: Albă de Banat, Carpatină - 40 euro/UVM;

Ecvidee: Furioso North Star, Huțul, Gidran, Lipițan, Shagya Arabă, Nonius, Semigreu românesc - 200 euro/UVM;

Porcine: Bazna, Mangalița - 176 euro/UVM.

Vizualizat: 769 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!