Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

BANI PENTRU ÎMPĂDURIRI ȘI PERDELE FORESTIERE

Publicat: 16 august 2016 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii români pot primi maxim 7 milioane euro pentru înființarea de perdele forestiere sau pentru împădurirea unor suprafețe prin schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite”, aferentă Măsurii 8 „Investiții în dezvoltarea zonelor împădurite și în îmbunătățirea viabilității pădurilor”, sM 8.1 „Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite” din PNDR 2014-2020. Baza legală pentru această schemă este OMADR 857 din 27 iulie 2016.

Click pe poza pentru galerie!

Intensitatea sprijinului public nerambursabil acordat în baza schemei este de 100% din costurile standard.

Lucrările de înființare a plantațiilor pot demara numai după încheierea contractului de finanțare încheiat între APIA și beneficiar. Lucrările de înființare a plantațiilor forestiere se vor realiza în maximum 2 ani de la data semnării contractului de finanțare.

Potrivit OMADR 857/2016, zonele din România deficitare în păduri sunt reprezentate de județele în care suprafața pădurilor reprezenta în anul de referință 2011 mai puțin de 16% din suprafața totală. Conform datelor Institutului Național de Statistică zonele (județele) deficitare în păduri sunt: Călărași - 4,4% din suprafața totală a județului este acoperită cu păduri; Teleorman - 5,1%; Constanța - 5,4%; Ialomița - 5,9%; Brăila - 6%; Galați - 9,8%; Giurgiu - 10,8%; Olt - 10,9%; Dolj - 11,5%; Botoșani - 11,7%; Tulcea - 12%; Timiș - 12,5%; Vaslui - 15,1%; Ilfov - 15,9%.

 

 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.14(175) 15 - 31 august 2016

Vizualizat: 486 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?