Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Bani pentru afaceri neagricole la țară

Publicat: 12 august 2016 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

158 milioane euro sunt disponibile în 2016 pentru sM 6.2 „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale” și sM 6.4 „Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole” din PNDR 2014-2020, lansate pe 28 iulie. Sesiunile vor fi deschise până pe 30 noiembrie 2016 sau până când solicitările ating dublul alocării pe fiecare submăsură.

Click pe poza pentru galerie!

73 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea 100% nerambursabilă a Planurilor de Afaceri prin sM 6.2 (maxim 70.000 euro/proiect, în două tranșe) și 85 milioane euro pentru finanțarea proiectelor de investiții prin sM 6.4, pentru care sprijinul nerambursabil maxim este de 200.000 euro/proiect.

Pragul minim de selecție a proiectelor este de 15 puncte pentru sM 6.2 și de 10 puncte pentru sM 6.4.

 

Articol publicat in revista Ferma nr.13(174) 1 - 15 august 2016

Vizualizat: 587 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!