Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Avizul consultativ pentru eliberarea atestatului, gratuit!

Publicat: 04 iunie 2015 - 11:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Acordarea avizului consultativ pentru eliberarea atestatului de producător agricol se face în mod gratuit, indiferent dacă producătorul este sau nu membru în asociația emitentă. În comunele unde nu sunt asociații ale producătorilor agricoli, avizul consultativ poate fi eliberat de Camera Agricolă sau de Direcția pentru Agricultură.

Click pe poza pentru galerie!

Unii fermieri au reclamat că rubricile din atestate nu sunt suficiente. În acest caz, primarul poate face o copie a atestatului, să o semneze, să o ștampileze, astfel încât fermierul să aibă la ispoziție mai multe rubrici. Atenție, atestatele nu se completează pe verso!

 

Carnetul de comercializare are rol de chitanțier

Datarea filelor din carnetul de comercializare este obligatorie. „Mulți fermieri au fost îngrijorați de faptul că prin completarea filelor din carnetele de comercializare s-ar face o dublă impozitare. Nimic mai fals. Carnetul de comercializare funcționeză ca un chitanțier. pentru că borderourile de achiziție, prevăzute în vechea legislație, nu mai sunt valabile. Atunci când se vând produsele către terțe persoane trebuie completată o filă din carnetul de comercializare care se face în trei exemplare, unul rămâne la vânzător, unul la cumpărător și un exemplar rămâne la carnet. În momentul în care s-au epuizat toate filele, carnetul se întoarce la primar”, a precizat Marius Ciprian Mihăilă, directorul executiv al Direcției pentru Agricultură Galați, în cadrul unei conferințe de presă pe tema Legii 145/2014.

Persoanele care vând produse culese din flora spontană - urzici, mure, fragi - trebuie să utilizeze pentru vânzare vechile borderouri de achiziții. Legea 145/2014 vizează doar produsele realizate în exploatațiile agricole proprii.

Vizualizat: 995 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?