Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Au arătat că și lor LE PASĂ!

Publicat: 11 iunie 2016 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Concursul “ȘI NOUĂ NE PASĂ” desfășurat la AgriPlanta-RomAgroTec în perioada 19-22 mai s-a încheiat și premiile au ajuns deja la câștigători.

 

Click pe poza pentru galerie!

139 de participanți au fost validați, conform Regulamentului de concurs, de către organizatori pentru tragerea la sorți care a desemnat câștigătorii tabletei și ai celor două telefoane inteligente SAMSUNG. Fiecare participant a fost trecut într-o listă, în ordinea cronologică corespunzătoare înscrierii la concursul de pe pagina oficială de facebook a Revistei Ferma și i s-a atribuit un număr de ordine, de la 1 la 139. S-a recurs la tragerea la sorți care a desemnat numerele câștigătoare: 4, 45 și 134. Acestor numere le corespund următorii participanți:

4. TUDOR MARIAN - câștigătorul tabletei Samsung

45. FLORIAN POPA - câștigătorul unui telefon inteligent Samsung

134. MIHAI MACINIC - câștigătorul unui telefon inteligent Samsung

Câștigătorii concursului “ȘI NOUĂ NE PASĂ”, organizat de Revista Ferma, NHR AgroPartners, DLG InterMarketing și agroinfo.ro, au îndeplinit cumulativ următoarele condiții, pentru a fi validați: 1. Au venit la expoziția Agriplanta Romagrotec de la Fundulea, în perioada 19-22 mai 2016; 2. Au făcut o poză la panoul de la standul Revistei Ferma și au postat-o public, pe profilul personal de Facebook; 3. Au adăugat un comentariu cu textul “Și mie îmi pasă” la postarea cu concursul de pe pagina de facebook a Revistei Ferma; 4. S-au înscris în concurs până la data de 25 mai 2016, ora 11:00.

Organizatorii mulțumesc pentru participare tuturor vizitatorilor care au venit și s-au fotografiat la standul revistei Ferma. Vă așteptăm cu drag și la alte concursuri și vă invităm să susțineți în continuare inițiativele Ferma Media Grup care privesc agricultura românească.

 

 

ARATĂ CĂ ȘI ȚIE ÎȚI PASĂ!

Dincolo de concursuri și premii, inițiativele Revistei FERMA, reunite sub sloganul “ȘI NOUĂ NE PASĂ!” susțin practic trei teme actuale și de impact major pentru agricultura din România: “Ferma de familie”, “Vreau să știu ce mănânc!” și “NU înstrăinării pământului românesc”. 

La târgul Agraria am amplasat un panou mare unde ați lăsat mesaje, răspunzând astfel la provocarea noastră: ARATĂ CĂ ȘI ȚIE ÎȚI PASĂ! Este modalitatea ce ne stă la dispoziție pentru a transmite celor care iau decizii mesajele voastre. Iată câteva dintre acestea:

• Se vrea distrugerea fermei de familie.

• Ideal ar fi să nu vindem la străini, dar cine vine cu banii dacă nu ei? Investitori în pământul nostru, duc profitul în țara lor… noi importăm de la ei.

• Activitatea miniștrilor din perioada PAC 2007-2013 se vede acum. Cât de bine o ducem după o primă  României comparativ cu alte state?

• Să existe un fond destinat special achiziționării pe un termen de 10-15 ani cu o dobândă de 3-5%, cu garanție pământul achiziționat, la care dacă se oprește subvenția pe suprafață cred că ar acoperi achiziția cu condiția să fie o limită și un barem de încadrare ca la achizițiile de utilaje.

• Fermierul a ajuns batjocura societății românești și a politicienilor!

• Ar trebui să stabilim clar ce avem nevoie, să fie inițiate câteva acte normative, să dăm drumul la treabă. În acest moment totul este haotic și incoerent.

• Subvențiile sunt o batjocură! Nu ajută dezvoltarea fermei de familie!

• Fiți realiști și fără să spunem că azi e o zi în care ne-am trezit cu fața la cearșaf! Nu văd perspective! Orice am face, ordinea este alta decât cea care să ne ajute pe noi, fermierii mici și mijlocii!

• Stop vânzarea pământurilor, gândiți-vă cât sânge românesc s-a vărsat pentru el.

• Nu ne vindeți istoria!

• În momentele cele mai cumplite și de criză economică, România a reușit să iasă la liman datoriă fermelor de familie. Aș spune că ferma de familie este o chestiune de siguranță națională.

• Noi mâncăm tot gunoiul din alte țări. La noi se aduc produsele cele mai proaste din statele dezvoltate. Să vă întreb un lucru: în Franța, vaca reformă este admisă în consumul uman? Nu! Noi, românii, mergem și le cumpărăm și le băgăm în mezeluri. În Suedia, porcii la reproducție, după ce nu mai sunt folosiți pentru reproducție, ce facem cu ei? La fel, îl cumpărăm noi, românii, și îi băgăm în mezeluri. (...) Am avut 12 vaci cu lapte, dar a trebuit să lichidez ferma pentru că nu ne mai lua nimeni laptele...

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.10(171) 1 - 14 iunie 2016

Vizualizat: 454 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?