Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ATENȚIE LA CONSULTANȚI!

Publicat: 15 aprilie 2015 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pentru a ajuta solicitanții de fonduri europene prin PNDR 2007-2014 să evite să fie păcăliți de consultanți, AFIR a publicat pe pagina sa de internet un model orientativ de Contract de Prestări Servicii de Consultanță și o listă, tot orientativă, a firmelor de consultanță care oferă servicii în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale.

Click pe poza pentru galerie!

Modelul de contract pe care îl propunem acum beneficiarilor PNDR 2020 are un caracter consultativ, care să îi ajute să se poată orienta pentru ca, în contractul final, să fie asigurat un cadru reciproc avantajos. (...) Nu impunem un anumit tip de contract, pentru că relația dintre beneficiari și firmele de consultanță este una privată, în care Agenția nu are dreptul și nici pârghiile legale de a se implica, ci doar dorim să oferim un exemplu”, a precizat directorul general al AFIR, David Eugen Popescu. Modelul de Contract se găsește la secțiunile fiecărei sub-Măsuri din PNDR 2014-2020, pe pagina de internet www.afir.ro.

Și lista firmelor de consultanță are tot caracter orientativ și de recomandare, cu „precizarea expresă că aceste firme nu sunt validate de către AFIR și nici agreate sau ierarhizate”.

Vizualizat: 509 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?