Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Asociațiile trebuie să devină cooperative și să își păstreze membrii!

Publicat: 16 septembrie 2015 - 18:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ca să nu piardă, din 2016, subvenția pe pășune, asociațiile care au depus cereri de plată pe suprafață în numele membrilor în acest an vor trebui să se transforme în cooperative. 

Click pe poza pentru galerie!

Noile cooperative, la rândul lor, vor fi obligate să-și păstreze membrii din asociațiile inițiale, ca să primească subvențiile de la APIA. „Sunt două tipuri de cooperative, A și B. Tipul A include atât persoane fizice, cât și juridice, tipul B - doar persoane juridice. Asociațiile sunt obligate, din 2016, să se transforme în cooperative. Firește, dacă mai vor să încaseze subvențiile. În ordonanța de urgență pe care o pregătim pentru cooperative am mai prevăzut un lucru: contractele de concesiune pe pășuni încheiate de asociațiile fermierilor cu consiliile locale rămân în vigoare pentru viitoarea cooperativă înființată dacă aceasta va avea aceiași membri ca asociația inițială. Dar va intra un lucru total nou, faptul că fermierii membri vor comercializa producția în comun (...)”, a declarat secretarul de stat în MADR George Turtoi, la o întâlnire cu fermierii din Moldova.

Actul normativ pregătit de MADR pentru cooperative și grupuri de producători prevede următoarele facilități fiscale: membrii persoane fizice dintr-o cooperativă sunt scutiți de impozitul pe norma de venit pentru toată partea de producție comercializată prin cooperativă. Toți membrii sunt scutiți de la plata impozitului pe bunuri. Adică, impozitul pe teren, pe animale, impozite locale. Cooperativa este scutită cu 20% din plata impozitului pe profit. Toate cooperativele sunt impozitate pe profit și se evită dubla impozitare”, a adăugat Turtoi.

Vizualizat: 424 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?