Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Asociația Bălțata Simmental, în Pro Agro

Publicat: 24 noiembrie 2015 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Asociația Crescătorilor de Vaci „Bălțată Românească” Tip Simmental (ACVBR - SIMM) a devenit membru cu drepturi depline al Federației Naționale Pro Agro.

Click pe poza pentru galerie!

Asta, după ce ACVBR - SIMM și-a manifestat în luna octombrie a acestui an intenția de a adera la Pro Agro. Votul, dat pe 30 octombrie a.c., în cadrul Adunării Generale a Pro Agro a fost unanim. ACVBR - SIMM este prima organizație a producătorilor de lapte care devine membru al Federației, precizează Pro Agro.

În cadrul ACVBR - SIMM reunim cam 90% dintre fermierii crescători de vaci rasa ”Bălțată Românească” tip Simmental din România, referindu-mă la cei care dețin de la 10 capete în sus, având un număr de aproximativ 4.500 fermieri afiliați și în jurul a 200.000 capete la nivel de Asociație. Nu suntem în competiție cu nici o altă organizație a crescătorilor, nu ne interesează ce fac alții, ne interesează doar ce facem noi. Avem o direcție clar stabilită (...). Vrem să ne implicăm cât mai mult în proiectele de viitor și am considerat că venirea alături de Pro Agro reprezintă  un pas important în atingerea scopurilor organizației noastre”, a declarat vicepreședintele ACVBR - SIMM, Zoltan Haller, reprezentantul delegat al Asociației în relația cu Federația Pro Agro.

(...) E clar că zona de reprezentare a intereselor va deveni o miză foarte mare în viitor. Pentru că deține și cartea de rasă, ne puteți ajuta să eliminăm anumite disfuncționalități în viitoarea elaborare a proiectelor de acte normative la MADR. Vă așteptăm și pe dumneavoastră cu o strategie pe filiera de produs (...)”, a spus Florian-Emil Dumitru, președintele Pro Agro.

Târg de zootehnie la Brașov, în 2016. ACVBR - SIMM a anunțat deja că va organiza anul viitor „cel mai mare târg de zootehnie de România”. Potrivit Asociației, evenimentul se va desfășura la începutul lunii aprilie 2016, la Brașov și va reuni 1.500 bovine, 500 ovine și caprine și 100 cabaline din toate rasele reprezentative existente în România.

Vizualizat: 675 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?