Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Asigură cel mai bun efect curativ și producție mare cu fungicidul Revycare®

Publicat: 13 mai 2022 - 15:33
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

De la an la an, presiunea bolilor la cereale crește. Condițiile meteo devin tot mai imprevizibile, dar și restricțiile se înmulțesc. Până în 2023, peste 80% din fungicidele pentru cereale din România vor fi fost retrase.

revycare-header-_b

În aceste condiții, BASF recomandă utilizarea fungicidului Revycare®. Bazat pe substanța activă revoluționară Revysol®, produsul oferă protecție maximă frunzei stindard și spicului și poate fi aplicat ca al doilea tratament la cultura de cereale.

Utilizând Revycare® vei putea asigura o producție mai mare datorită efectelor fiziologice AgCelence® și a efectului curativ de excepție. În același timp, vei putea beneficia de un cost mai redus datorită posibilității de aplicare în volume reduse de apă. Nu în ultimul rând, fungicidul Revycare® este un instrument ideal pentru includerea în programele de management al rezistenței bolilor la fungicide.

Performanțele produsului se datorează combinației celor două substanțe active cu moduri de acțiune diferite și complementare:

 • Revysol® (mefentrifluconazol), primul izopropanol-azol descoperit care controlează un spectru larg de boli foliare și ale spicului.
 • Piraclostrobin, considerată cea mai bună substanță activă din grupa chimică a strobilurinelor.

Pe lângă efectul preventiv, Revycare® oferă și un efect curativ de excepție. Comparativ cu alte fungicide ce conțin triazoli convenționali, acesta aderă de 100 de ori mai puternic la agenții patogeni țintă. Astfel, are o eficacitate mult mai bună împotriva bolilor care au căpătat rezistență de-a lungul anilor, dar și împotriva bolilor care apar uzual în fiecare an.

 revycare-spectru-combatere-_b

Efectul curativ de excepție mai vine cu un beneficiu: Revycare® combate bolile chiar și atunci când acestea sunt instalate. Produsul are un spectru larg de combatere, fiind recomandat pentru aplicare împotriva următorilor patogeni:

 • Erysiphe graminis – Făinarea
 • Septoria tritici – Septorioza
 • Puccinia tritici – Rugina brună
 • Puccinia striiformis – Rugina galbenă
 • Rhyncosporium secalis – Arsura frunzelor de orz
 • Pyrenophora teres – Pătarea reticulară a frunzelor de orz
 • Ramularia collo-cygny – Ramularia
 • Fusarium spp. - Fuzarioza

Revycare® poate fi aplicat pentru protecția tuturor cerealelor: grâu, orz, ovăz, secară, triticale, reușind să ofere aceleași beneficii:

 • Performanțe revoluționare datorită combinației de substanțe active
 • Control revoluționar al bolilor datorită efectului curativ de excepție
 • Flexibilitate revoluționară în aplicare pentru un management simplu al fermei
 • Efecte fiziologice AgCelence®

 revycare-aplicare-_b

Fungicidul Revycare® se utilizează pentru condițiile climatice din România în doza recomandată de 1, maxim 1,2 l/ha, la culturile de cereale precum: grâu de toamnă, grâu de primăvară, grâu durum, grâu spelta, orz de toamnă, orz de primăvară, secară, triticale sau ovăz. Produsul se poate aplica în maximum 2 tratamente, păstrând un interval de cel puțin 14 zile între aplicări. Momentul recomandat de aplicare este de la apariția frunzei stindard și până la sfârșitul înfloritului (stadiile BBCH 37 – 69).

Folosește instrumentul interactiv de pe site-ul BASF pentru a vedea, în funcție de condițiile tale specifice din fermă, momentul optim de aplicare și numărul de zile de protecție maximă pe care ți le poate oferi fungicidul Revycare®.

Vizualizat: 909 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?