Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Arderea miriștilor vă arde la buzunar!

Publicat: 02 septembrie 2015 - 17:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ca să primească integral subvențiile, fermierii sunt obligați să respecte normele de ecocondiționalitate GAEC 6.2 prin care este interzisă arderea miriștilor și a resturilor vegetale de pe terenul arabil, precum și a vegetației pajiștilor temporare sau permanente, avertizează APIA. Cine încalcă regula, va pierde din subvenții!

Click pe poza pentru galerie!

Celor care nu respectă condiția GAEC 6.2 li se vor aplica reduceri ale cuantumului total al schemelor de plăți directe și al ajutoarelor naționale tranzitorii, conform modului de aplicare a sancțiunilor pentru nerespectarea normelor de ecocondiționalitate, indiferent de suprafața arsă”, comunică APIA.

Reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu și ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vor sta cu ochii pe fermieri. Ei vor comunica APIA lista neagră cu cei care nu respectă regula, conform unui protocol încheiat pe 6 iunie 2014. De anul trecut, nerespectarea GAEC 6.2 a fost încadrată de APIA la capitolul sancțiuni grave, iar fermierilor care încalcă regula le va fi aplicată sancțiunea maximă prevăzută de lege.

Vizualizat: 569 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?