BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

APDRP: Proiectele se depun până la ora 12.00

Publicat: 04 august 2011 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Solicitanţii de finanţări europene trebuie să respecte nu doar ziua, ci şi ora limită de depunere a cererilor de finanţare, dacă vor ca acestea să fie acceptate şi înregistrate în sesiunea în care sunt depuse, atenţionează APDRP

Click pe poza pentru galerie!

Agenţia implementează în prezent un sistem electronic de gestionare a cererilor de finanţare, care generează, în mod automat, un bon de ordine alocat solicitantului în momentul în care acesta depune cererea.

Pe baza acestui bon va fi încărcată ulterior Cererea de Finanţare şi se va aloca numărul de înregistrare final al proiectului, însă, în ultima zi de depunere a unei sesiuni de proiecte, la ora 12.00, sistemul de eliberare a bonurilor de ordine se blochează automat, astfel încât după acea oră nu mai pot fi introduse în sistem noi cereri de finanţare.

Pentru sesiunea de depunere în curs, solicitanţii de fonduri europene nerambursabile pentru Măsura 112 - Tineri fermieri sau Măsura 322, componenta d - Refacere şi modernizare infrastructură afectată de inundaţii în 2010 vor trebui să depună proiectele aferente cererilor de finanţare până vineri, 29 iulie 2011, ora 12.00.

 

“Rabla” pentru tractoare are acordul Comisiei

Programul “Rabla” pentru tractoare poate începe, după ce comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, a aprobat solicitarea României de a acorda un ajutor de stat pentru înnoirea parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate.

Valoarea primei de casare va fi de maxim 17.000 lei (aproximativ 4.000 euro), cu condiţia ca această sumă să nu depăşească 40% din preţul de achiziţie fără TVA al unui tractor nou.
Maxim trei tichete pentru un tractor nou

O modificare ar putea fi adusă faţă de programul derulat anul trecut, pentru a da posibilitatea celor interesaţi să cumpere un tractor nou folosind până la trei tichete valorice, la fel ca în cazul autoturismelor, dată fiind diferenţa foarte mare între preţul unui tractor şi valoarea primei de casare, anunţa, în toamna anului trecut, ministrul Mediului şi Pădurilor, sub a cărui conducere se derulează Programul.

Acest lucru se va şti, însă, cu siguranţă, când vor apărea normle de aplicare a Programului.
Programul “Rabla” pentru tractoare se va încheia la sfârşitul anului 2013 şi va fi finanţat dintr-un buget de 51 mil. lei (cca. 12 mil. euro).

 

Nu prea avem industrie alimentară

România a rămas în urmă în ceea ce priveşte industria alimentară şi nu a reuşit să intre pe piaţa europeană, deoarece nu a folosit fondurile europene alocate, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Tanczos Barna, în cadrul conferinţei pe tema agriculturii organizate în 14 iulie a.c. de Institutul Bancar Român.

 

Exportăm produse primare

“Exportăm din ce în ce mai mult, însă exportăm produse primare”, a afirmat Tanczos Barna, citat de Agerpres, iar datele Ministerului Agriculturii confirmă acest lucru.

Potrivit acestora, exportul României de produse agroalimentare în ţările intra şi extra comunitare s-a apropiat de 1 mld. euro până la sfârşitul lunii aprilie 2011, însă cei mai mulţi bani au venit din exporturile de porumb (533.306 tone), care au adus României peste 175,6 mil. euro, ţigări de foi, trabucuri şi ţigarete (6.182 tone), pentru care s-au încasat 117,1 mil. euro şi seminţe de floarea soarelui, care au adus încasări de 123,05 mil. euro pentru 229.970 de tone.

 

54 proiecte finalizate pe Măsura 123

Potrivit datelor APDRP, pe Măsura 123, destinată procesării produselor agricole şi forestiere, au fost depuse, de la lansarea PNDR şi până la sfârşitul lunii iunie a.c., 1.242 proiecte, cu o valoare nerambursabilă de 1.264,3 mil. euro, din care 329 proiecte, de 292,1 mil. euro, au fost depuse în sesiunea din acest an, în perioada 1-31 martie 2011.

Din totalul proiectelor depuse, au rămas contractate 498 proiecte, de 508,2 mil. euro (87,4 % din alocare) şi au fost făcute plăţi de 96,3 mil. euro, pentru 209 proiecte.

Până acum au fost finalizate 54 de proiecte, cu valoare publică de 20,1 mil. euro, iar 41 proiecte, în valoare de 37,5 mil. euro, au fost reziliate.

Vizualizat: 592 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?