Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ANALIZA SWOT PRIVIND PNS - O REALIZARE EXCELENTĂ! Retrospectivă 2020 cu Valeriu Tabără

Publicat: 25 decembrie 2020 - 20:48
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

„Singurul lucru bun în 2020 a fost faptul că după mai mulţi ani s-au dat ceva bani, deşi nu la nivelul la care trebuia”, spune Valeriu Tabără. Iată retrospectiva anului 2020 în agricultură în viziunea preşedintelui ASAS!

“Apoi s-a continuat avansul către fermieri, cu un procent ceva mai mare, deşi trebuia să se dea mai repede. O altă realizare excelentă este analiza SWOT în vederea întocmirii PNS 2021-2027. Dar depinde dacă se obţin concluziile cele mai bune ca să putem merge mai departe”, a precizat Valeriu Tabără.

 Valeriu Tabara - retrospectiva 2020_b


4 ABORDĂRI GREŞITE

 

Liderul ASAS a trecut în revistă câteva dintre abordările greşite în politica agrară românească:

  1. modul dezastruos în care se tratează Pesta Porcină Africană (PPA);
  2. dependenţa de importul de produse agroalimentare;
  3. se accentuează această diferenţă mare sau ruptură între sectorul vegetal şi cel zootehnic, ceea ce ne creează mari probleme de stabilitate şi dezvoltare economică, iscând un aşa-zis conflict între fermierii mari şi mici;
  4. nu există definită o strategie de viitor cu obiective clare. „Primul lucru este să ştii ce ai de făcut în 2021, pentru că noi nu avem o strategie cu obiective clare, aşteptăm să ni le dea alţii. Apoi, aşezarea unor programe şi măsuri care să ne ducă la limitarea soldului negativ comercial pe produse agroalimentare. Valoarea globală a producţiei agricole româneşti e nepermis de mică: o treime din valoarea maximă spre care ar trebui să tindem. Şi, desigur, o piaţă dezordonată, în care pierdem enorm”, a punctat Valeriu Tabără.
Vizualizat: 2122 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?