Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ANALIZA SWOT PRIVIND PNS - O REALIZARE EXCELENTĂ! Retrospectivă 2020 cu Valeriu Tabără

Publicat: 25 decembrie 2020 - 20:48
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

„Singurul lucru bun în 2020 a fost faptul că după mai mulţi ani s-au dat ceva bani, deşi nu la nivelul la care trebuia”, spune Valeriu Tabără. Iată retrospectiva anului 2020 în agricultură în viziunea preşedintelui ASAS!

“Apoi s-a continuat avansul către fermieri, cu un procent ceva mai mare, deşi trebuia să se dea mai repede. O altă realizare excelentă este analiza SWOT în vederea întocmirii PNS 2021-2027. Dar depinde dacă se obţin concluziile cele mai bune ca să putem merge mai departe”, a precizat Valeriu Tabără.

 Valeriu Tabara - retrospectiva 2020_b


4 ABORDĂRI GREŞITE

 

Liderul ASAS a trecut în revistă câteva dintre abordările greşite în politica agrară românească:

  1. modul dezastruos în care se tratează Pesta Porcină Africană (PPA);
  2. dependenţa de importul de produse agroalimentare;
  3. se accentuează această diferenţă mare sau ruptură între sectorul vegetal şi cel zootehnic, ceea ce ne creează mari probleme de stabilitate şi dezvoltare economică, iscând un aşa-zis conflict între fermierii mari şi mici;
  4. nu există definită o strategie de viitor cu obiective clare. „Primul lucru este să ştii ce ai de făcut în 2021, pentru că noi nu avem o strategie cu obiective clare, aşteptăm să ni le dea alţii. Apoi, aşezarea unor programe şi măsuri care să ne ducă la limitarea soldului negativ comercial pe produse agroalimentare. Valoarea globală a producţiei agricole româneşti e nepermis de mică: o treime din valoarea maximă spre care ar trebui să tindem. Şi, desigur, o piaţă dezordonată, în care pierdem enorm”, a punctat Valeriu Tabără.
Vizualizat: 2033 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?