Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ajutor de minimis pentru IRIGAȚII: 200.000 de euro/beneficiar

Publicat: 09 noiembrie 2016 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii a publicat în 21 octombrie, Proiectul de Hotărâre privind aprobarea schemei “Ajutor de minimis în agricultură, în sectorul de irigații”.

Click pe poza pentru galerie!

Actul normativ precizează că schema are ca scop acordarea de ajutoare de minimis întreprinderilor unice, respectiv organizațiilor utilizatorilor de apă pentru irigații și/sau federaților de organizații ale utilizatorilor de apă pentru irigații, care aplică irigații pe suprafețe agricole aflate în amenajări de irigații, pentru compensarea costurilor cu serviciile prestate de către Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare sau de către alți prestatori de acest tip de servicii, respectiv pentru energia electrică consumată și apa pentru irigații livrată până la stațiile de punere sub presiune ale beneficiarilor.

IMPORTANT! Păstrați facturile, întrucât acordarea compensațiilor are la bază facturile reprezentând energia electrică și apa pentru irigații, emise de către Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare sau de către alți prestatori de acest tip de servicii pe numele beneficiarilor, aferent campaniilor de irigații ale anilor 2017, 2018 și 2019.

Valoarea totală a sprijinului financiar care se acordă unui beneficiar pe perioada de aplicare a prevederilor prezentei hotărâri nu depășește echivalentul în lei a sumei de 200.000 euro, respectiv suma de 900.000 lei, pentru fiecare beneficiar.

Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de minimis pentru perioada 2017-2019 este de 90.000,00 mii lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Suma anuală alocată pentru plata ajutorului de minimis în anii 2017, 2018, respective 2019, este de 30.000,00 mii lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare anual aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu această destinație pe anii 2017, 2018 și 2019.

 

Articol publicat in revista Ferma nr.19(180) 1 - 15 noiembrie 2016

Vizualizat: 511 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?