Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ajutor de minimis pentru IRIGAȚII: 200.000 de euro/beneficiar

Publicat: 09 noiembrie 2016 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii a publicat în 21 octombrie, Proiectul de Hotărâre privind aprobarea schemei “Ajutor de minimis în agricultură, în sectorul de irigații”.

Click pe poza pentru galerie!

Actul normativ precizează că schema are ca scop acordarea de ajutoare de minimis întreprinderilor unice, respectiv organizațiilor utilizatorilor de apă pentru irigații și/sau federaților de organizații ale utilizatorilor de apă pentru irigații, care aplică irigații pe suprafețe agricole aflate în amenajări de irigații, pentru compensarea costurilor cu serviciile prestate de către Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare sau de către alți prestatori de acest tip de servicii, respectiv pentru energia electrică consumată și apa pentru irigații livrată până la stațiile de punere sub presiune ale beneficiarilor.

IMPORTANT! Păstrați facturile, întrucât acordarea compensațiilor are la bază facturile reprezentând energia electrică și apa pentru irigații, emise de către Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare sau de către alți prestatori de acest tip de servicii pe numele beneficiarilor, aferent campaniilor de irigații ale anilor 2017, 2018 și 2019.

Valoarea totală a sprijinului financiar care se acordă unui beneficiar pe perioada de aplicare a prevederilor prezentei hotărâri nu depășește echivalentul în lei a sumei de 200.000 euro, respectiv suma de 900.000 lei, pentru fiecare beneficiar.

Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de minimis pentru perioada 2017-2019 este de 90.000,00 mii lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Suma anuală alocată pentru plata ajutorului de minimis în anii 2017, 2018, respective 2019, este de 30.000,00 mii lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare anual aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu această destinație pe anii 2017, 2018 și 2019.

 

Articol publicat in revista Ferma nr.19(180) 1 - 15 noiembrie 2016

Vizualizat: 652 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?