Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Agrostar: Cine vrea în UE, să-și plătească singur!

Publicat: 29 octombrie 2015 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Guvernul este dispus să dea 3,15 mil. lei anual pentru reprezentarea fermierilor români în UE. Sindicatul Agrostar a cerut MADR retragerea proiectului de Hotărâre de Guvern.

Click pe poza pentru galerie!

„Organizațiile profesionale/interprofesionale care au drept scop reprezentarea intereselor membrilor săi trebuie să aibă capacitatea să își plătească cotizațiile la structurile europene la care sunt afiliate din cotizațiile membrilor, și nu din bani publici. Dacă nu sunt capabile să facă acest lucru, înseamnă că ori nu au membri, ori membrii pe care îi au nu își plătesc cotizația, considerând că organizația nu le reprezintă interesele. Prin acest act normativ, considerăm că se urmărește reprezentarea artificială a fermierilor în grupurile de dialog civil de la nivelul Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene, iar graba cu care se face acest lucru, nerespectându-se termenul legal de intrare a legii în vigoare, ridică mari semne de întrebare”, susține secretarul general al Agrostar, Horațiu Raicu.

Acesta mai spune că organizațiile profesionale ale fermierilor nu sunt de utilitate publică, sunt entități private, potente financiar și legal ar fi să nu beneficieze de nici un leu de la stat.

„Agrostar este afiliată european la două structuri de prestigiu, UITA și EFFAT, și își plătește din surse proprii cotizațiile”, afirmă Raicu.

În total, cca. 17 organizații profesionale ale fermierilor fac parte din structuri europene și ar putea fi ajutate de stat să își achite cotizațiile la organizațiile europene la care sunt afiliate.

 

Pro Agro: Vom da socoteală pentru fiecare euro. Dacă sindicatul are experți buni, să ni se alăture!

Cea mai importantă dintre organizațiile vizate de proiectul MADR și cu, probabil, cea mai mare cotizație de plătit, la Copa Cogeca, este Federația pro Agro. „Pot să-i asigur pe cei care se opun acestui proiect de act normativ că schema de ajutor de stat se află sub controlul autorităților române și vom da socoteală pentru fiecare euro plătit. Nu cred că pentru un stat suma de 700.000 de euro reprezintă un efort bugetar chiar atât de mare”, spune Emil Florian Dumitru, președintele Federației Pro Agro.

Pro Agro a fost acceptată pe 24 septembrie 2015 ca membru cu drepturi depline în Copa Cogeca, după ce fusese ținută pe banca de rezervă pentru neplata cotizației anuale de 550.000 euro, în care sunt incluse și servicii lingvistice.

„Dacă sindicatul are experți buni care să se alăture echipei noastre de experți și să ne aducă un plus la negocierile din Copa Cogeca, noi suntem deschiși. Este foarte important că pe plăcuță scrie România (...)”, mai spune Emil Dumitru.

Vizualizat: 526 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!