Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Agromediu: Plăți integrale, până pe 31 decembrie

Publicat: 16 decembrie 2015 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Deși APIA anunțase că va plăti în avans 69,75% din plata unică pe suprafață (SAPS) și 84% din plățile pe agromediu, cei mai mulți fermieri au primit doar avansul din SAPS. Tot din cauza sistemului informatic, care nu ar fi funcționat, susțin surse APIA. Singurii care au primit avans din plățile pe agromediu sunt fermierii din Ialomița, și doar pentru Pachetul 4 - culturi verzi din Măsura 214 - Plăți agromediu.

Click pe poza pentru galerie!

Măsura 214 - Plăți agromediu se plătește pe Axa II din PNDR 2007-2013, fiind o măsură delegată de la Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR).

Fermierii români ar trebui să primească întreaga plată pe agromediu până pe 31 decembrie 2015. Iată care sunt aceste sume, în funcție de pachetele pentru care fermierii au semnat angajamente: Pachetul 1- pajiști cu înaltă valoare naturală - 124 de euro/ha; Pachetul 2- practici agricole tradiționale - 58 euro/ha; Pachetul 3.1- pajiști importante pentru păsări, varianta 1 Crex Crex - 209 euro/ha; Pachetul 4- culturi verzi - 130 euro/ha.

Plățile pentru Măsura 214 - agromediu se vor face la cursul de schimb de 4,4828 lei pentru un euro.

Vizualizat: 667 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!