Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Agritechnica nu se dezminte!

Publicat: 06 decembrie 2015 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Devenită de mai mulți ani o adevărată gală mondială a inovațiilor din industria mașinilor agricole, Agritechnica și-a dovedit și anul acesta forța motrice. La propriu și la figurat. A pus în mișcare toți actorii importanți din această piață: constructorii, dar și aproape jumătate de milion de vizitatori (450.000 de vizitatori, conform datelor preliminare). 

Click pe poza pentru galerie!

Mesajul transmis la Agritechnica de către expozanți prin multitudinea domeniilor și a inovațiilor prezentate este acela că vor continua să investească în viitor. Un mesaj mult așteptat a fost răspunsul vizitatorilor. Astfel, conform unui studiu independent desfășurat pe perioada expoziției „mai mult de două treimi dintre fermieri și contractori consideră că afacerile lor sunt în prezent într-o poziție bună și intenționează să investească în următorii doi ani. Accentul se pune pe extindere și înlocuirea echipamentelor vechi”. Mesajul acesta este chiar mai optimist decât era cel așteptat de către analiștii pieței.

Cele mai multe noutăți și inovații au fost în domeniul sistemelor de colectare a informațiilor pe bază pe senzori, agricultura de înaltă precizie (ghidată prin satelit), sisteme electronice de direcție și automatizarea proceselor de lucru. Toate aceste inovații și oportunități, precum și tehnologiile mai vechi răspund nevoii de a spori eficiența utilizării și conservarea resurselor. Desigur, în centrul atenției s-au aflat inovațiile medaliate la Agritechnica precum și câștigătorii premiilor „Mașina anului 2016”. Iar cel mai aglomerat și căutat stand a fost al constructorului american John Deere.

Îmbucurătoare este starea de spirit și optimismul vizitatorilor, care reflectă dorința de a investi.

În cifre, Agritechnica 2015 se prezintă astfel: 2.907 expozanți (1.627 străini) și aproape 450 de mii de vizitatori, din care mai mult de 100 de mii din afara Germaniei. Cifrele sunt asemănătoare cu cele realizate la ediția precedentă, în 2013. Cele 104.000 vizitatori străini au venit din 124 de țări. Din România erau așteptați cca 2000 de vizitatori.

Prezența românească a fost, dacă ne referim la numărul de firme participante cu stand, cea mai numeroasă din istoria Agritechnicii. Astfel, au fost prezente cu stand individual Raal SA și DLG InterMarketing SRL precum și standul oficial al României, cu șapte firme: Mecanica Ceahlău SA, Tehnofavorit SA, Irum SA, MS CH Final, Ruris Impex SRL, Mefin și Pop Industry SRL. Reprezentanți ai companiilor românești au fost prezenți la standurile marilor producători pe care îi reprezintă în țară.

În acest număr al revistei și în numerele viitoare vom continua să prezentăm pe larg noutățile de la Agritechnica 2015. Pe site-ul www.agroinfo.ro, în secțiunea video, puteți viziona reportaje și secvențe din standurile celor mai importanți producători de mașini agricole.

Vizualizat: 643 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!