Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Agrilevante, un târg în plină expansiune

Publicat: 17 septembrie 2015 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Expoziția de mecanizare, echipamente și tehnologii pentru agricultura mediteraneană va găzdui companiile și delegațiile oficiale din peste 20 de țări și va avea loc la Bari, între 15 și 18 octombrie a.c. După cifrele record înregistrate la ediția din 2013, Agrilevante își extinde sfera de influență, devenind un punct de referință pentru Sudul Europei, Africa de Nord, Orientul Mijlociu și pentru Balcani. 

Click pe poza pentru galerie!

Ediția din acest an a expoziției pentru utilaje, plante, echipamente și tehnologii agricole - AGRILEVANTE, ce se va desfășura în perioada 15-18 octombrie la Centrul Expozițional din Bari, își consolidează specificul internațional și poziția de lider în zona mediteraneană. După ediția 2013, cu 280 de expozanți, pe o suprafață de 50 de mii de metri pătrați (inclusiv pavilioanele și zonele în aer liber) și cu aproape 50 de mii de vizitatori, ediția din acest an promite rezultate chiar mai bune.

Producătorii de mașini și tehnologii agricole au rezervat deja spațiu expozițional. Evenimentul de la Bari, organizat de FederUnacoma în colaborare Centrul pentru afaceri și expoziții din Bari, implică organizațiile profesionale locale din domeniul agriculturii, universități și centre de pregătire cum ar fi Institutul Agronomic Mediteranean, precum și profesioniști străini din domeniu. Din statele Europei Mediteraneene la cele ale Africii de Nord, din Balcani până în Orientul Mijlociu și Africa Sub-Sahariană, peste 20 de delegații oficiale vor participa la Agrilevante, în cadrul unui program internațional derulat de acest eveniment în cooperare cu Agenția pentru Comerț Exterior și Institutul Agronomic Mediteranean. Este vorba despre un areal foarte mare - adus în centrul atenției prin intermediul Agrilevante - unde agricultura reprezintă sectorul lider al economiei, caracterizat prin creșterea cererii de tehnologii mecanizate, în ciuda dificultăților cauzate de instabilitatea politică din anumite țări ale Orientului Mijlociu și ale Africii de Nord. 

Datele privind comerțul exterior evidențiază o revenire substanțială a exporturilor italiene spre țări ca Algeria și Tunisia, dar și Spania, Portugalia și Grecia, în timp ce exportul de mașini agricole este în creștere către Iran și Balcani. Un rol relevant în viitorul apropiat îl va juca Turcia care, cu peste 58 de mii de tractoare înregistrate, este în prezent una dintre cele mai dinamice piețe la nivel mondial. 

 

www.agrilevante.eu

 

Vizualizat: 425 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?