Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Agricultura ecologică germană, dominată de cereale

Publicat: 12 noiembrie 2017 - 21:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În 2016, pe teritoriul Germaniei au fost cultivate mai mult de jumătate (51%) din terenurile arabile certificate ecologic, respectiv 243.000 de hectare.

Potrivit rezultatelor studiului privind structura exploataţiilor agricole, efectuat de Biroul Federal German de Statistică (Destatis), grâul ocupa în 2016 cea mai mare suprafaţă a culturilor certificate ecologic, cu o pondere de 37%, respectiv 90.500 de hectare.

Culturile verzi au ocupat anul trecut o suprafaţă de 149.500 de hectare, din care 59 procente, adică 88.800 hectare, au reprezentat culturile leguminoase furajere (trifoi, lucernă). Ancheta Destatis privind structura agricolă din 2016 a colectat pentru prima dată date detaliate în legătură cu utilizarea ecologică a terenurilor şi creşterea animalelor în acest sistem.

Grau_bÎn ansamblu, suprafaţa cultivată în conformitate cu regulile agriculturii ecologice a crescut cu 9% faţă de anul 2013, ajungând anul trecut la 478.500 de hectare. Raportat la suprafaţa agricolă totală a Germaniei, culturile ecologice au constituit un procent de doar 4%. Cu toate acestea, pentru anumite culturi, cum ar fi legumele (24%), fructele de arbuşti (26%), ovăzul (24%) şi leguminoasele (20%), această proporţie a fost semnificativ mai mare.

De asemenea, în domeniul creşterii animalelor, agricultura ecologică continuă să joace un rol subordonat. Doar 5% din totalul efectivelor de animale au fost crescute în sistem ecologic. În timp ce aproximativ 6% din efectivul total de bovine, adică 700.400 de animale, erau înregistrate la data de 1 martie 2016 ca având certificare ecologică, efectivul de porci a fost de numai 1 la sută, respectiv 196.100 de exemplare.

În plus, au fost înregistraţi în jur de 6,5 milioane de pui organici, ceea ce corespunde unei cote de aproximativ 4%. În ceea ce priveşte numărul total de găini ouătoare, proporţia ecologică a fost sub 9%, iar numărul găinilor crescute pentru a fi îngrăşate era de numai un procent.

Vizualizat: 324 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Cine şi-a făcut anul acesta timp pentru a vizita INDAGRA, expoziţia naţională de agriculută, a putut admira la standul Asociaţiei HolsteinRo câteva dintre cele mai performante vaci de lapte din România. Printre acestea, un exemplar aparţinând societăţii Panifcom Iaşi, administrată de Liviu Bălănici, care a încheiat cea de a doua lactaţie cu o producţie de 13.636 de litri, iar în primele 128 de zile din lactaţia a treia a ajuns la 6.800 de litri.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Porc Crescut Româneşte Strugurii moldoveneşti, la mare căutare
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?