Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Agricultura argentiniană se confruntă cu incertitudini economice

Publicat: 30 august 2022 - 12:20
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii din Argentina se pregătesc să-şi planifice recoltele din 2022/2023, dar o fac într-un nor întunecat de incertitudine economică. Inflaţia se ridică în prezent la aproximativ 70%, dar este de aşteptat să crească la 90% până la sfârşitul anului.

Rata dobânzilor a crescut recent cu 8% până la 60%. Cursul oficial al monedei naţionale este de aproximativ jumătate din cursul pieţei negre, iar devalorizarea pesoului nu a ţinut pasul cu inflaţia. Aceste incertitudini economice au determinat foarte mulţi fermieri să nu-şi vândă recoltele obţinute în acest sezon. Aceştia preferă să aştepte mai multă claritate cu privire la politica monetară a guvernului şi o devalorizare anticipată a monedei.

fermier cu buzunare goale_bPe de altă parte, costul însămânţărilor de primăvară va creşte din cauza preţurilor mai mari la îngrăşăminte, chimicale şi motorină, care au fost accentuate de conflictul dintre Rusia şi Ucraina. În tot acest context, ministrul Sergio Massa, care deţine atât portofoliul agriculturii cât şi pe cel al finanţelor, a introdus o serie de măsuri de austeritate menite să reducă cheltuielile deficitare ale guvernului.

Comunitatea agricolă şi guvernul argentinian au avut întotdeauna o relaţie încordată. Cultivatorii şi crescătorii de animale susţin că ei sunt singurul punct luminos al economiei, dar guvernul federal a intervenit în repetate rânduri pentru a reglementa exporturile, impozitând puternic mărfurile. În aceste condiţii, temerile fermierilor privind diminuarea profiturilor şi în sezonul viitor par să fie întemeiate.

Vizualizat: 1168 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken a expus pentru prima dată în România semănătoarea Solitair DT!

Aceasta este de fapt o combinaţie de semănat şi oferă mai multe avantaje fermierilor. În partea din faţă a semănătorii se află o greblă de nivelare, care are rolul de a uniformiza suprafaţa înainte de a plasa sămânţa în pământ. Tăvălugul cu anvelope, montat opţional, asigură în plus o mărunţire a solului în faţa sistemului de discuri Heliodor, care are rolul de a pregăti patul germinativ pe adâncimea de 10-12 cm, sau mai puţin, dacă este cazul. Îngrăşământul este depus cu precizie între două rânduri de seminţe cu ajutorul brăzdarelor cu discuri duble, la adâncimea de aplicare dorită, pentru o pornire mai bună în vegetaţie. Apoi, rola de tăvălugire cu anvelope asigură o reconsolidare uşoară a segmentului de sol în care secţia de semănat va depune cu foarte mare precizie sămânţa. În final avem un set de greble cu dinţi, ce au rolul de a împiedica formarea crustei. Capacitatea buncărului porneşte de la 3.400 litri şi poate ajunge până la 5.100 litri, cu posibilitatea separării materialului (40:60). „În funcţie de varianta de echipare, avem opţiunea Single Shot sau Double Shot, ceea ce înseamnă că fermierii pot aplica chiar trei tipuri de sămânţă diferite sau sămânţă şi îngrăşământ”, ne-a explicat Marian Gheorghe, Manager de vânzări Lemken România.

Tractoare cu și fără cabină pentru specificul Transilvaniei de la NHR Agropartners! Dicor Land, pentru prima dată la AGRARIA! Sigma România, pentru al doilea an consecutiv la AGRARIA!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?