Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

AGRARIA împlineşte 20 de ani

Publicat: 10 aprilie 2014 - 17:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Anul acesta AGRARIA împlineşte 20 de ani. În aceeaşi locaţie, Complexul Expoziţional Expo Transilvania, în perioada de 24-27 aprilie, târgul îşi deschide din nou porţile

Click pe poza pentru galerie!

Cel mai mare târg agricol din Transilvania promite şi în 2014 să fie un important loc de întâlnire pentru fermieri, specialişti, manageri şi autorităţi din domeniul agriculturii; o platformă de comunicare optimă unde participanţii încheie contracte, îşi consolidează relaţiile cu clienţii tradiţionali şi discută despre tendinţele şi inovaţiile apărute în agricultură, industria alimentară şi zootehnie.

„În fiecare an încercăm să abordăm o temă centrală. Întrucât zootehnia este principalul sector agricol din zona Transilvaniei, abordăm subiecte din această sferă în cadrul manifestărilor conexe „Zilele fermierului”. În data de 26 aprilie vom organiza câteva mese rotunde cu tematici foarte stricte pe tot ce înseamnă zootehnie. Propunerile temelor de discuţie vor veni din partea fermierilor şi a asociaţiilor de fermieri. O noutate pentru ediţia cu numărul 20 este Gala de premiere, un fel de „Zece pentru Transilvania!”.

Aici vom premia fermierii din diferite sectoare, asociaţiile îşi vor premia o parte dintre membri activi, iar din partea organizatorilor DLG vom face nişte premieri pe sectoare: zootehnie, mecazizarea agriculturii, consultanţă, finanţare, şi altele”, ne-a declarat Corina Mareş, Director General DLG INTERMARKETING, organizator al expoziţiei.

Aceasta a precizat că şi în acest an va fi acordată „Bursa Agraria” unui student merituos de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, pe baza unor criterii stabilite de către profesorii specialişti. „De asemenea, păstrăm Tombola Agraria. Anul acesta va fi EuroTier la Hanovra, iar la tombolă oferim drept premiu, unui fermier vizitator, o vizită la EuroTier. În mare, târgul îşi păstrează elementele clasice, dar vor fi şi elemente de noutate”, a mai spus Corina Mareş.

 

AgriPlanta - RomAgroTec, noutăţi în 2014

AgriPlanta este un concept unic în România, după modelul unei expoziţii organizată în Germania odată la doi ani, în diferite zone ale ţării, dar mereu în câmp.

La noi în ţară conceptul a fost adus de DLG InterMarketing şi implementat la Fundulea, judeţul Călăraşi. Ediţia din acest an a AgriPlanta - RomAgroTec, organizată în parteneriat cu APIMAR, va avea loc în perioada 5-8 iunie. Ediţia din anul trecut a adus pe câmpul de la Fundulea: 50 de expozanţi din 17 ţări, în creştere cu 23% faţă de anul 2012; 24 de loturi demonstrative pentru principalele culturi agricole, pe o suprafaţă cu 2,400 mp mai mare decât la ediţia precedentă; 37 de maşini înscrise la cele 12 demonstraţii comentate cu maşini agricole şi 10.450 vizitatori, în creştere cu 53% faţă de 2012.

„Conceptul a fost adoptat şi de colegii din Polonia, Turcia, iar în momentul în care l-am preluat şi în România am făcut, în primul rând, lucrări agricole de calitate. Anul acesta pregătim o serie de noutăţi şi am extins suprafaţa pentru expoziţie cu 5 hectare”, ne-a declarat Corina Mareş, director general DLG INTERMARKETING. „Un element de noutate este că vom introduce bilete de intrare, dar pe care nu le vom folosi ca pe o sursă de creştere a veniturilor ci pentru a-i determina pe fermieri să-şi facă rost de invitaţii şi să vină cu ele la târg. Şi campania de marketing va fi cu un mesaj de genul: Nu uita! Ia-ţi invitaţia!”, a spus Corina Mareş. Aceasta a precizat că la expoziţie se vor acorda şi premii pe baza invitaţiilor.


FERMA MEDIA GRUP este partenerul media principal al expoziţiilor AGRARIA şi AgriPlanta - RomAgroTec.


AGRIPLANTA de Banat

Din acest an şi fermierii din vestul ţării pot participa la expoziţii agricole în câmp fără să străbată ţara în lung şi-n lat. Asta pentru că DLG Intermarketing a lansat, anul acesta, conceptul de expoziţie în câmp şi în partea de vest a ţării, mai exact în judeţul Timiş. Expoziţia va avea loc în perioada 4-7 septembrie 2014 şi păstrează în mare parte conceptul de expoziţie din Sud, cu loturi demonstrative la principalele culturi agricole, demonstraţii practice cu maşini şi utilaje agricole şi manifestări conexe pe diverse teme agricole.

Vizualizat: 635 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?