Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

AFIR a plătit 356 milioane de euro!

Publicat: 12 august 2016 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat că a plătit, până pe 29 iulie 2016, aproape 356,24 milioane euro, aferente plăților compensatorii și proiectelor de investiții finanțate prin PNDR 2020 (inclusiv contracte nefinalizate din PNDR 2007-2013 ce sunt plătite din fonduri aferente perioadei 2014-2020).

Click pe poza pentru galerie!

Potrivit datelor publicate de AFIR, 195,38 milioane euro sunt plăți pentru Măsura 13 „Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice”. Aproape 71,36 milioane euro au fost plătite pentru proiecte transferate din vechiul PNDR.

Peste 25.000 de proiecte din fostul PNDR 2007-2013, a căror valoare totală depășește 462 milioane euro, au rămas nefinalizate până la 31 decembrie 2015 și fac obiectul tranziției, urmând să fie plătite din PNDR 2020.

AFIR precizează că din 13.147 cereri de finanțare depuse de solicitanți (a căror valoare se ridică la aproximativ 2,3 miliarde euro), Agenția a selectat, până la finalul lunii iulie 2016, 4.281 de cereri de finanțare (cu o valoare de aproximativ 0,9 miliarde euro), din care 3.282 de proiecte (0,3 miliarde euro) au fost deja contractate.

Proiectele contractate reprezintă 77% din cele selectate. Diferența de 23% sunt proiecte pentru care trebuie întocmit Proiectul Tehnic și care vor fi contractate în momentul depunerii acestuia de către beneficiari.

 

Obiectivul AFIR: 10% absorbție

Pe noul PNDR, în 2016 alocarea totală este de 1,8 miliarde euro (pentru proiecte de investiții plus plăți de agromediu și compensatorii - n.red.), a declarat David Eugen Popescu, directorul general al AFIR. „Obiectivul pentru acest an este ca nivelul de absorbție să fie de 10%”, a spus șeful AFIR, la un eveniment la începutul lunii iulie 2016.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.13(174) 1 - 15 august 2016

Vizualizat: 663 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?