Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ADAMA - recunoaştere pentru performanţele ecologice

Publicat: 06 martie 2020 - 16:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Lider mondial în soluţii de protecţia culturilor, compania Adama a fost recompensată recent pentru performanţele sale excepţionale de mediu, câştigând prestigiosul premiu 'Israel Chemical Society 2019' pentru industria chimică verde.

Societatea Chimică din Israel (ICS) a răsplătit eforturile Adama, numărul unu la nivel global în soluţii fitosanitare off-patent, pentru dezvoltarea infrastructurii inovatoare de utilizare a tehnologiilor de livrare şi a formulărilor pentru substanţe de protecţie a culturilor, care se aşteaptă să reducă amprenta ecologică a acestora.

ADAMA-container_bCompania a fost, de asemenea, recunoscută pentru îmbunătăţirea proceselor de producţie, diminuând în acelaşi timp impactul asupra mediului, prin simplificarea reacţiilor chimice şi a proceselor de separare, reciclarea şi incinerarea deşeurilor, reutilizarea materialelor de ambalare, reducerea emisiilor şi utilizarea energiei curate.

Principalele considerente în selectarea câştigătorilor premiului ICS sunt excelenţa în fabricarea de produse sau produse ecologice care pot îmbunătăţi calitatea mediului, contribuţia la reducerea deşeurilor industriale, contribuţia la consumul redus de energie şi o reducere semnificativă a gazelor toxice sau cu efect de seră.

Cu un an în urmă, Adama a inaugurat un campus inovator de cercetare şi dezvoltare în Neot Hovav (sudul Israelului), unde lucrează în prezent peste 100 de cercetători. Un complex integrat care include toate fazele de dezvoltare, de la cercetarea chimică de bază, la dezvoltarea proceselor de producţie pentru substanţe active până la produsul final.

Vizualizat: 995 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?