Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ADAMA - recunoaştere pentru performanţele ecologice

Publicat: 06 martie 2020 - 16:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Lider mondial în soluţii de protecţia culturilor, compania Adama a fost recompensată recent pentru performanţele sale excepţionale de mediu, câştigând prestigiosul premiu 'Israel Chemical Society 2019' pentru industria chimică verde.

Societatea Chimică din Israel (ICS) a răsplătit eforturile Adama, numărul unu la nivel global în soluţii fitosanitare off-patent, pentru dezvoltarea infrastructurii inovatoare de utilizare a tehnologiilor de livrare şi a formulărilor pentru substanţe de protecţie a culturilor, care se aşteaptă să reducă amprenta ecologică a acestora.

ADAMA-container_bCompania a fost, de asemenea, recunoscută pentru îmbunătăţirea proceselor de producţie, diminuând în acelaşi timp impactul asupra mediului, prin simplificarea reacţiilor chimice şi a proceselor de separare, reciclarea şi incinerarea deşeurilor, reutilizarea materialelor de ambalare, reducerea emisiilor şi utilizarea energiei curate.

Principalele considerente în selectarea câştigătorilor premiului ICS sunt excelenţa în fabricarea de produse sau produse ecologice care pot îmbunătăţi calitatea mediului, contribuţia la reducerea deşeurilor industriale, contribuţia la consumul redus de energie şi o reducere semnificativă a gazelor toxice sau cu efect de seră.

Cu un an în urmă, Adama a inaugurat un campus inovator de cercetare şi dezvoltare în Neot Hovav (sudul Israelului), unde lucrează în prezent peste 100 de cercetători. Un complex integrat care include toate fazele de dezvoltare, de la cercetarea chimică de bază, la dezvoltarea proceselor de producţie pentru substanţe active până la produsul final.

Vizualizat: 854 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?