Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Achizițiile private se fac on-line!

Publicat: 19 aprilie 2016 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) reamintește că beneficiarii privați ai PNDR sunt obligați să deruleze adjudecarea contractelor de achiziții prin modulul de achiziții on-line de pe pagina de internet a AFIR.

Click pe poza pentru galerie!

Înaintea semnării contractului de finanțare cu AFIR, beneficiarii vor derula on-line procedura de achiziții de servicii eligibile (consultanță și întocmirea studiilor de fezabilitate, cu o valoare mai mare de 15.000 euro).

 

A fost redus numărul de oferte

Numărul minim de oferte conforme s-a redus de la minimum 3 la o ofertă pentru beneficiarii PNDR 2007-2013 care vor finaliza proiectul pe procedura de tranziție, respectiv la 2 oferte pentru beneficiarii PNDR 2014-2020. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este de minim 10 zile lucrătoare de la data publicării pe pagina oficială a AFIR.

Pentru contractele mai mici sau egale cu 15.000 euro fără TVA, beneficiarul privat poate opta pentru aplicarea procedurii cu o singură ofertă. AFIR sublinază însă că este interzisă divizarea achizițiilor de același tip, respectiv servicii, bunuri sau lucrări a căror valoare depășește 15.000 de euro, fără TVA, în contracte mai mici cu scopul evitării procedurii de selecție de oferte.

Peste 3.600 de utilizatori au înregistrat, din martie 2015 și până în prezent, tot atâtea operațiuni în modulul de achiziții on-line, potrivit datelor AFIR.

 

 


TERMENI ȘI DEFINIȚII

Beneficiar real - entitate economică ( persoană fizică autorizată să desfășoare activități economice/întreprinzător (II/IF) sau persoană juridică) pentru care se prezintă dovezi suficiente că are un beneficiu final, direct sau indirect, în urma obținerii finanțării nerambursabile de către beneficiarul formal (respectiv solicitantul/beneficiarul de fonduri);

Beneficiar formal - entitate entitate economică pentru care se prezintă dovezi suficiente și obiective că a depus o Cerere de Finanțare nerambursabilă cu scopul (ascuns) de a obține fonduri nerambursabile și de a deservi astfel interesele beneficiarului real;

Indicator - acea situație reală și obiectivă ce rezultă din elementele prezentate în cadrul Cererii de Finanțare precum și din elementele rezultate în urma aplicării prevederilor procedurale oficiale în vigoare la data efectuării verificării. Indicatorii pot fi analizați și constatați atât la faza de depunere a cererii de finanțare, la faza încheierii contractului de finanțare, cât și pe perioada de derulare a proiectului până la sfârșitul perioadei de monitorizare;

Crearea de condiții artificiale este acea acțiune sau inacțiune deliberată a solicitantului/beneficiarului de fonduri nerambursabile și/sau unui/unor terțe persoane fizice sau juridice care are ca rezultat o modificare a unei situații existente la un moment dat, pentru a beneficia de plăți în temeiul schemei de ajutor, urmărind să obțină un avantaj necuvenit, prin acest fapt identificându-se cumulativ și o cel puțin o situație în care a fost încălcat cel puțin un obiectiv general sau specific din legislația agricolă sectorială precizat în reglementările comunitare aplicabile și/sau în fișele tehnice ale măsurilor/submăsurilor;

„Aceeași activitate” sau „același tip de activitate” reprezintă acea situație în care două sau mai multe entități economice desfășoară activități autorizate identificate prin aceeași clasă CAEN (nivel 4 cifre) și realizează produse/servicii/lucrări similare;

Cedare voluntară reprezintă acea acțiune prin care o entitate economică înstrăinează prin orice metodă (vânzare, donație etc.) elemente aferente mijloacelor fixe ale respectivei entități economice.

 

Articol publicat in revista Ferma nr.7(168) 15 - 30 aprilie 2016

 

Vizualizat: 480 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?