Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

A fost lansat Programul pentru Pescuit și Acvacultură

Publicat: 11 mai 2016 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pe 21 aprilie 2016, la Tulcea, a fost lansat Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020. POPAM 2014-2020 cuprinde 28 de măsuri și are un buget indicativ de 221 mil. euro. Jumătate din bani sunt destinați investițiilor în acvacultură.

POPAM 2014-2020 este finanțat prin Fondul European pentru Pescuit și Afaceri Maritime (FEPAM). În perioada 2014-2020, România are o alocare financiară de 168,421 mil. euro din FEPAM, plus 25% contribuție națională.

Click pe poza pentru galerie!

Perioada de implementare a unui proiect prin POPAM 2014-2020 este de maxim 2 ani (+ 1 an), iar monitorizarea ex-post se întinde pe 5 ani de la efectuarea ultimei plăți.

 

13 FLAG-uri selectate pentru sprijin pregătitor

Prima măsură din POPAM 2014-2020 a fost lansată încă de la finalul anului 2015 și se adresează Grupurilor locale pentru pescărie durabilă (FLAG - Fisheries Local Action Group). „Avem selectate 13 FLAG-uri pentru acordarea sprijinului pregătitor. (...) În luna august să avem primele FLAG-uri selectate pentru finanțare. În jurul datei de 4 mai vom deschide sesiunea pe Natura 2000”, a spus, la Tulcea, Ciceronis Cumpănășoiu, directorul general al Autorității de Management (AM) pentru POPAM, citat de Agerpres.

FLAG-urile au obligația ca la trei luni de la semnarea contractelor cu AM POPAM să încheie strategiile.

Alocarea anterioară, prin POP 2007-2013, a fost de 230 mil. euro, din care România a absorbit până în prezent cca. 82% din suma alocată din Fondul European pentru Pescuit.

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.8(169) 1 - 14 mai 2016

Vizualizat: 555 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?