Potrivit Departamentului Agriculturii al Statelor Unite (USDA), 90% din fermele existente pe teritoriul american sunt ferme de familie, care realizează circa 88% din producţie.
Raportul "Diverse Family Farms" face referire la 2 milioane de ferme, iar datele au fost procesate în urma sondajului de gestionare a resurselor agricole din 2018. Aceasta este de altfel principala sursă de informaţii a USDA cu privire la întreprinderile agricole şi la operatorii de gospodării asociaţi.
USDA defineşte o fermă ca orice entitate care a vândut produse agricole în valoare de cel puţin 1.000 de dolari pe durata unui an calendaristic. Iar o fermă familială este considerată acea fermă în care peste 50% din afacere este deţinută şi operată de un operator şi persoane fizice legate printr-o relaţie de rudenie cu acel operator.
"Majoritatea fermelor americane de tip familial sunt de dimensiuni mici, reprezentând 90% din totalul exploataţiilor agricole, o pondere de 48% din suprafaţă şi 21% din producţie, în timp ce fermele familiale de dimensiuni mari reprezintă 2,7% din total, însă au cea mai mare pondere a producţiei, respectiv 45,4% şi 19,5% din totalul suprafeţei agricole", susţine raportul.
Totodată, se constată faptul că participarea la programul federal de asigurare a culturilor a crescut substanţial în ultimele decenii. Astfel, dacă în 1989, programul acoperea aproximativ 1 milion de acri (echivalentul a circa 404.685 de hectare), în 2018 suprafaţa culturilor asigurate a crescut la 300 milioane de acri (aproximativ 121.405.693 hectare). Fermele mijlocii şi mari de familie au primit 67% din indemnizaţiile oferite de autoritatea federală de asigurare a culturilor.