Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

90% din fermele americane sunt de tip familial

Publicat: 31 decembrie 2019 - 16:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Potrivit Departamentului Agriculturii al Statelor Unite (USDA), 90% din fermele existente pe teritoriul american sunt ferme de familie, care realizează circa 88% din producţie.

Raportul "Diverse Family Farms" face referire la 2 milioane de ferme, iar datele au fost procesate în urma sondajului de gestionare a resurselor agricole din 2018. Aceasta este de altfel principala sursă de informaţii a USDA cu privire la întreprinderile agricole şi la operatorii de gospodării asociaţi.

USDA defineşte o fermă ca orice entitate care a vândut produse agricole în valoare de cel puţin 1.000 de dolari pe durata unui an calendaristic. Iar o fermă familială este considerată acea fermă în care peste 50% din afacere este deţinută şi operată de un operator şi persoane fizice legate printr-o relaţie de rudenie cu acel operator.

ferma-SUA_b"Majoritatea fermelor americane de tip familial sunt de dimensiuni mici, reprezentând 90% din totalul exploataţiilor agricole, o pondere de 48% din suprafaţă şi 21% din producţie, în timp ce fermele familiale de dimensiuni mari reprezintă 2,7% din total, însă au cea mai mare pondere a producţiei, respectiv 45,4% şi 19,5% din totalul suprafeţei agricole", susţine raportul.

Totodată, se constată faptul că participarea la programul federal de asigurare a culturilor a crescut substanţial în ultimele decenii. Astfel, dacă în 1989, programul acoperea aproximativ 1 milion de acri (echivalentul a circa 404.685 de hectare), în 2018 suprafaţa culturilor asigurate a crescut la 300 milioane de acri (aproximativ 121.405.693 hectare). Fermele mijlocii şi mari de familie au primit 67% din indemnizaţiile oferite de autoritatea federală de asigurare a culturilor.

Vizualizat: 1643 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!