Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

MODIFICĂRI LA VÂNZAREA TERENURILOR

Publicat: 14 aprilie 2015 - 15:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Legea vânzării terenurilor agricole din extravilan (Legea 17/2014) va fi aplicată și antecontractelor autentificate la notariat anterior intrării în vigoare a legii.

Click pe poza pentru galerie!

Parlamentul va trebui să modifice legea, după ce Curtea Constituțională a României (CCR) a stabilit, printr-o decizie din februarie 2015, că art. 20 alin. (1) din cuprinsul Legii nr. 17/2014, potrivit căruia „prevederile prezentei legi nu se aplică antecontractelor (...) care au fost autentificate la notariat anterior intrării în vigoare a acesteia” este neconstituțional.

Cumpărătorii cu antecontracte autentificate la notar „sunt titularii unui drept de creanță, nu de proprietate”, iar transferul dreptului de proprietate este supus legii în vigoare la momentul realizării transferului, nu la momentul intenției de transfer, când a fost încheiat antecontractul, motivează CCR.

Mai mult, Curtea notează că nu există diferență de regim juridic între cele două tipuri de acte, acestea producând aceleași efecte: atât antecontractul încheiat în formă autentică, cât și cel neautentificat nu realizează însuși transferul dreptului de proprietate, generând doar obligația părților de a încheia în viitor contractul de vânzare.

Vizualizat: 607 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
adica
|
04. 15, 2015. Wednesday 21:38
cum ar veni, aceasta lege se aplica retroactiv ? sau cum vine ...
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?