Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

72.000 HA ÎN ASOCIAȚIA PRODUCĂTORILOR ROMÂNI DE CEREALE

Publicat: 18 aprilie 2016 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

12 fermieri din Timiș, Arad, Bihor și Dolj au înființat, în martie 2016, Asociația Producătorilor Români de Cereale (APRC). Membrii fondatori exploatează, în total, 72.000 ha de teren agricol. Președintele asociației este Alexander Degianski, directorul Stațiunii de cercetări didactice din cadrul USAMVB Timișoara.

Click pe poza pentru galerie!

„Asociația a fost creată pentru ca fermierii mari să poată fi reprezentați în relație cu orgaele centrale și locale, iar fermierii mai mici să poată achiziționa input-uri la prețuri cât mai convenabile. N-o să fie ca la cooperativă. Asociația va fi doar un negociator, în numele membrilor, cu principalii furnizori, iar fiecare fermier va face contractul separat cu fiecare furnizor în parte. Prețul va fi același pentru membrii asociației, dar răspunderea contractuală va fi separată. Cei mai avantajați vor fi fermierii mici. Vă dau un exemplu: domnul Muscă ia îngrășăminte cu 200 de lei pe tonă mai ieftin decât iau eu, dar domnul Anghel ia cu 100 de lei pe tonă mai ieftin decât domnul Muscă”, explică Alexander Degianski.


Membri fondatori

Timiș: Nicolae Apopi (Agro Baden Banat) - 1.700 ha, Mateiu Corvin (Agro Nevada) - 8.000 ha, Ianko Zifceak (Max Agro) - 11.000 ha, Vasile Semen (Recosemtract) - 2.400 ha, Ioan Cicio - 1.000 ha, Vasile Târziu (Agrobilan) - 2.300 ha;

Arad: Dimitrie Muscă (CAI Curtici) - 8.000 ha, Ovidiu Cardoș - 800 ha;

Bihor: Ioan Cuc (Patrol Service) - 7.000 ha, Dan Corbuț (Agroind Cauaceu) - 4.800 ha;

Dolj: Mihai Anghel (Cerealcom Dolj) - 25.000 ha.

Din asociație mai fac parte Paul Pârșan, fost rector USAMVB Timișoara și Cristina Bacău - consilier jurdic.

 

Articol publicat in revista Ferma nr.7(168) 15 - 30 aprilie 2016

 

Vizualizat: 1193 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?