Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

680,023 mil. lei pentru bovine, 275,651 mil. lei pentru ovine/caprine

Publicat: 03 martie 2015 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Guvernul va aloca 680,023 mil. lei pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii (ANT) către crescătorii de bovine pe 2014, respectiv 275,651 mil. lei pentru plata subvențiilor către crescătorii de ovine și caprine.

Click pe poza pentru galerie!

Potrivit proiectelor de HG publicate de MADR în 13 februarie 2015, crescătorii de bovine vor primi, în total, 130,710 mil. lei pentru schema decuplată de producție în sectorul lapte, respectiv 549,313 mil. lei pentru schema decuplată de producție în sectorul carne.

Cuantumul subvenției, atât pentru bovine, cât și pentru ovine/caprine se calculează prin raportarea sumelor prevăzute la cantitățile de lapte livrate și/sau vândute direct eligibile, respectiv la efectivele de bovine, ovine și caprine eligibile, menționează MADR, fără a preciza efectivele de animale eligibile.

 

Controale suplimentare la ovine

„La această dată (23 februarie 2015 - n.red.) centrele județene ale APIA procedează la efectuarea controalelor administrative la nivelul cererilor în vederea stabilirii beneficiarilor de subvenție și a numărului de animale eligibile, conform OMADR 573/2014, cu modificările și completările ulterioare”, ne-a răspuns APIA referitor la numărul de animale eligibile la plata ANT în sectorul zootehnic pe 2014 și la cuantumul subvenției.

„Mai  facem anumite reverificări pe rapoartele de control din teren la ovine pentru a ne asigura că se respectă legislația”, ne-a declarat directorul executiv al APIA Timiș, Florin Faur.

 

875.000 de ovine în plus în zona defavorizată

„Ceva nu e în regulă. Nouă ni s-a spus că până la sfârșitul lunii ianuarie se vor finaliza verificările, după care APIA va afișa pe pagina de internet atât numărul de animale eligibile, cât și cuantumul subvenției. (...) Inclusiv directorul general al APIA a afirmat că nu e posibil ca într-un an de zile (2014 față de 2013 - n.red.) doar în zona defavorizată să crească efectivul de ovine cu 875.000 de capete, de-aia au cerut controale suplimentare”, ne-a spus Ionică Nechifor, secretar general al Federației Romovis. 

Vizualizat: 367 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?