Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

638,9 milioane lei pentru subvențiile la bovine

Publicat: 29 ianuarie 2016 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

638,9 milioane lei sunt rezervate în bugetul MADR pe 2016 pentru plata ajutorului național tranzitoriu (ANT) la bovine. Suma se împarte astfel: 516 milioane lei pentru sectorul carne și 122,8 milioane lei pentru sectorul lapte, potrivit datelor Ministerului Agriculturii. Cât ar putea fi cuantumul subvenției?

Click pe poza pentru galerie!

În 2015, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a plătit ajutorul național tranzitoriu (ANT) pentru 1.120.670 de capete bovine eligibile la plată și o cantitate de 1.138.623 tone de lapte comercializat. Fermierii au încasat 503 lei/cap de vacă și 121 lei/tona de lapte livrată, pentru anul de cerere 2014.

Pentru anul de cerere 2015, dacă numărul de animale, respectiv cantitatea de lapte eligibile la plată vor fi aproximativ același, crescătorii ar putea să încaseze în contul ANT cca. 460 lei/cap de vacă, respectiv aproximativ 107 lei/tona de lapte livrată sau vândută. Precizăm că aceste date sunt estimate. Nici MADR, nici APIA nu au comunicat până la jumătatea lunii ianuarie 2016 numărul de animale eligibile la plata ANT în sectorul zootehnic. Deocamdată crescătorii de bovine primesc doar adeverințe de credit de la APIA în contul ANT, pentru suma de 300 lei/cap de animal.

 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.1(162) 1-31 ianuarie 2016

Vizualizat: 389 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?