Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

638,9 milioane lei pentru subvențiile la bovine

Publicat: 29 ianuarie 2016 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

638,9 milioane lei sunt rezervate în bugetul MADR pe 2016 pentru plata ajutorului național tranzitoriu (ANT) la bovine. Suma se împarte astfel: 516 milioane lei pentru sectorul carne și 122,8 milioane lei pentru sectorul lapte, potrivit datelor Ministerului Agriculturii. Cât ar putea fi cuantumul subvenției?

Click pe poza pentru galerie!

În 2015, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a plătit ajutorul național tranzitoriu (ANT) pentru 1.120.670 de capete bovine eligibile la plată și o cantitate de 1.138.623 tone de lapte comercializat. Fermierii au încasat 503 lei/cap de vacă și 121 lei/tona de lapte livrată, pentru anul de cerere 2014.

Pentru anul de cerere 2015, dacă numărul de animale, respectiv cantitatea de lapte eligibile la plată vor fi aproximativ același, crescătorii ar putea să încaseze în contul ANT cca. 460 lei/cap de vacă, respectiv aproximativ 107 lei/tona de lapte livrată sau vândută. Precizăm că aceste date sunt estimate. Nici MADR, nici APIA nu au comunicat până la jumătatea lunii ianuarie 2016 numărul de animale eligibile la plata ANT în sectorul zootehnic. Deocamdată crescătorii de bovine primesc doar adeverințe de credit de la APIA în contul ANT, pentru suma de 300 lei/cap de animal.

 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.1(162) 1-31 ianuarie 2016

Vizualizat: 470 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!