Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

60% din speciile de cafea sălbatică riscă să dispară

Publicat: 04 februarie 2019 - 10:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Mai mult de jumătate din cele 124 specii de plante sălbatice de cafea din lume îndeplinesc criteriile pentru includerea în lista roşie a speciilor ameninţate a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii, potrivit unor rapoarte publicate de curând.

Autorii spun ca extincţia acestor specii ar limita opţiunile cultivatorilor de cafea şi dezvoltarea de noi varietăţi în viitor. Studiul realizat la Royal Botanic Gardens, din Marea Britanie, a constatat că 60% din speciile de cafea sălbatice sunt în pericol. "Unele dintre speciile de cafea nu au fost văzute în sălbăticie pentru mai mult de o sută de ani şi este posibil ca unele să fie deja dispărute", susţin autorii studiunui.

cafea_bCele mai multe specii de cafea sălbatică se găsesc în Africa subsahariană, deşi unele sunt localizate în locuri mult mai îndepărtate, precum anumite insule din Pacific. Multe dintre speciile ameninţate se află, însă, în Madagascar şi Tanzania. Principalele cauze ale acestor ameninţări sunt seceta şi defrişările. Printre varietăţile cu risc ridicat de extincţie se numără şi Arabica, ruda sălbatică a speciei comerciale, care reprezintă practic 60% din vânzările de cafea din întreaga lume.

Coautor al acestui raport, Aaron Davis, a declarat agenţiei Reuters că speciile ameninţate ar putea fi o resursă pentru amelioratorii care doresc să schimbe tulpina de cafea comercială, pentru a o face, spre exemplu, mai rezistentă la schimbările climatice sau la anumite boli. "Există multe ţări care depind de cafea pentru că reprezintă cea mai mare parte a veniturilor lor din exporturi", spune el. Se estimează că circa 100 de milioane de oameni cultivă cafea în fermele din întreaga lume.

Vizualizat: 187 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?