Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

377 proiecte depuse pe PNDR 2020

Publicat: 04 august 2015 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AFIR a primit, până la începutul lunii iulie a.c., 377 de proiecte pe cele trei măsuri de finanțare deschise în martie a.c. pe PNDR 2014-2020.

Click pe poza pentru galerie!

Cele mai multe proiecte au fost depuse de tineri fermieri: pe Submăsura 6.1 AFIR a primit 185 proiecte, cu o valoare totală de 7,8 mil. euro. Submăsura 6.1 are o alocare de 111,2 mil. euro pentru 2015, din care 33,36 mil. euro pentru zona montană.

Cea mai mare sumă a fost solicitată pe Submăsura 4.1 „Investiții în exploatații agricole”: au fost depuse 14 proiecte, suma solicitată fiind de 8,34 mil. euro. Alocarea pe 2015 este de 205,77 mil. euro.

Pe Măsura 19 „Sprijin pentru dezvoltarea strategiilor locale (LEADER)” au fost depuse 178 proiecte, depășind alocarea de 2,4 mil. euro.

Potrivit secretarului de stat în MADR George Turtoi, proiectele depuse intră automat în evaluare, tot on-line, iar durata maximă de la depunerea unui proiect până la contractare este de cinci luni de zile. „Depinde și dacă depășește baremul de punctaj pentru luna respectivă. Dacă nu depășește baremul, atunci va fi selectat în luna în care se încadrează. De exemplu, primul proiect depus în aprilie avea 35 de puncte, prin urmare va fi selectat la sfârșit”, a precizat Turtoi.

Vizualizat: 438 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?