Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

377 proiecte depuse pe PNDR 2020

Publicat: 04 august 2015 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AFIR a primit, până la începutul lunii iulie a.c., 377 de proiecte pe cele trei măsuri de finanțare deschise în martie a.c. pe PNDR 2014-2020.

Click pe poza pentru galerie!

Cele mai multe proiecte au fost depuse de tineri fermieri: pe Submăsura 6.1 AFIR a primit 185 proiecte, cu o valoare totală de 7,8 mil. euro. Submăsura 6.1 are o alocare de 111,2 mil. euro pentru 2015, din care 33,36 mil. euro pentru zona montană.

Cea mai mare sumă a fost solicitată pe Submăsura 4.1 „Investiții în exploatații agricole”: au fost depuse 14 proiecte, suma solicitată fiind de 8,34 mil. euro. Alocarea pe 2015 este de 205,77 mil. euro.

Pe Măsura 19 „Sprijin pentru dezvoltarea strategiilor locale (LEADER)” au fost depuse 178 proiecte, depășind alocarea de 2,4 mil. euro.

Potrivit secretarului de stat în MADR George Turtoi, proiectele depuse intră automat în evaluare, tot on-line, iar durata maximă de la depunerea unui proiect până la contractare este de cinci luni de zile. „Depinde și dacă depășește baremul de punctaj pentru luna respectivă. Dacă nu depășește baremul, atunci va fi selectat în luna în care se încadrează. De exemplu, primul proiect depus în aprilie avea 35 de puncte, prin urmare va fi selectat la sfârșit”, a precizat Turtoi.

Vizualizat: 563 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?