Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

19 miliarde de dolari pentru fermierii americani!

Publicat: 23 aprilie 2020 - 10:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Departamentul de Stat pentru Agricultură al Statelor Unite (USDA) a anunţat un program ambiţios de asistenţă pentru fermieri, în valoare de 19 miliarde de dolari, ca măsură de combatere a efectelor pandemiei de coronavirus.

Din totalul sumei, 16 miliarde de dolari vor fi alocaţi ca plăţi directe pentru fermierii care îşi desfăşoară activitatea atât în sectorul vegetal cât şi cel zootehnic, iar 3 miliarde de dolari pentru achiziţia de produse agricole, inclusiv carne şi produse lactate, cu scopul de a sprijini producătorii şi a oferi hrană celor în nevoie.

USDA-sediu_bUSDA va lucra cu distribuitori locali de produse alimentare şi regionale pentru a livra alimente băncilor de produse alimentare, precum şi organizaţiilor religioase şi comunităţilor locale care se ocupă de îngrijirea celor aflaţi în nevoie. Sprijinul direct ar trebui să acopere pierderile efective ale agricultorilor în anul de marketing 2020, luând în considerare prăbuşirea preţurilor şi distorsiunile apărute în lanţul de aprovizionare ca urmare a crizei Covid-19.

În ceea ce priveşte plăţile directe către fermieri, producătorii vor primi compensaţii în cuantum de 85% din pierderile cauzate de fluctuaţiile de preţ în perioada 1 ianuarie - 15 aprilie 2020, respectiv 30% din pierderile care vor apărea de la 1 mai. Limita de plată este de 125.000 dolari pe cultură, dar nu mai mult de 250.000 de dolari pe fermier sau societate agricolă.

Pe lângă aceste programe vizate, USDA va utiliza alte surse de finanţare disponibile pentru a achiziţiona şi distribui alimente celor care au probleme cu aprovizionarea.

Vizualizat: 661 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?