Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

19 miliarde de dolari pentru fermierii americani!

Publicat: 23 aprilie 2020 - 10:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Departamentul de Stat pentru Agricultură al Statelor Unite (USDA) a anunţat un program ambiţios de asistenţă pentru fermieri, în valoare de 19 miliarde de dolari, ca măsură de combatere a efectelor pandemiei de coronavirus.

Din totalul sumei, 16 miliarde de dolari vor fi alocaţi ca plăţi directe pentru fermierii care îşi desfăşoară activitatea atât în sectorul vegetal cât şi cel zootehnic, iar 3 miliarde de dolari pentru achiziţia de produse agricole, inclusiv carne şi produse lactate, cu scopul de a sprijini producătorii şi a oferi hrană celor în nevoie.

USDA-sediu_bUSDA va lucra cu distribuitori locali de produse alimentare şi regionale pentru a livra alimente băncilor de produse alimentare, precum şi organizaţiilor religioase şi comunităţilor locale care se ocupă de îngrijirea celor aflaţi în nevoie. Sprijinul direct ar trebui să acopere pierderile efective ale agricultorilor în anul de marketing 2020, luând în considerare prăbuşirea preţurilor şi distorsiunile apărute în lanţul de aprovizionare ca urmare a crizei Covid-19.

În ceea ce priveşte plăţile directe către fermieri, producătorii vor primi compensaţii în cuantum de 85% din pierderile cauzate de fluctuaţiile de preţ în perioada 1 ianuarie - 15 aprilie 2020, respectiv 30% din pierderile care vor apărea de la 1 mai. Limita de plată este de 125.000 dolari pe cultură, dar nu mai mult de 250.000 de dolari pe fermier sau societate agricolă.

Pe lângă aceste programe vizate, USDA va utiliza alte surse de finanţare disponibile pentru a achiziţiona şi distribui alimente celor care au probleme cu aprovizionarea.

Vizualizat: 481 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!