Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

17 TONE de GRÂU la hectar - un nou RECORD MONDIAL!

Publicat: 13 iulie 2020 - 11:17
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Un fermier din Noua Zeelandă a reuşit performanţa incredibilă de a recolta cantitatea de 17,398 tone de grâu la hectar, ceea ce reprezintă un nou record mondial, înregistrat deja de Guinness World Record.

Semănat în aprilie 2019, la începutul toamnei din emisfera sudică, şi recoltat pe 17 februarie 2020, grâul pentru care Eric Watson a optat este de genetică KWS, respectiv soiul Kerrin, recunoscut pentru randamentele sale foarte ridicate.

Eric_Watson-grau_bÎn condiţiile în care cultura de grâu irigată în Noua Zeelandă asigură o medie a producţiei de 12 tone la hectar, fermierul din Ashburton a depăşit cu mult această barieră şi nu este deloc o întâmplare. Tot el reuşise să recolteze în urmă cu trei ani 16.791 kg de grâu la hectar, record absolut la vremea respectivă, care, iată, a fost doborât.

Succesul său recent, explică acesta, se datorează în primul rând tehnologiei de cultivare, faptul că a trecut la aplicarea azotului lichid şi a optat pentru o monitorizare mai regulată a sănătăţii plantelor. Eric Watson a beneficiat de susţinerea Bayer Crop Science, de la care a obţinut nu doar erbicidele şi fungicidele pentru aplicarea tratamentelor, dar şi sfaturi agronomice foarte utile, după cum chiar el o recunoaşte.

Vizualizat: 9268 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?