Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

100 lei/ha: Cereri până în 15 octombrie, banii după 1 noiembrie

Publicat: 26 septembrie 2012 - 15:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Producătorii agricoli care au înfiinţat culturi agricole în teren arabil în anul agricol 2011-2012 pot depune la direcţiile agricole, până la 15 octombrie 2012, cereri pentru ajutorul de minimis acordat de Guvern pentru compensarea efectelor secetei

Click pe poza pentru galerie!

Beneficiarii schemei sunt fermieri persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008, persoane juridice precum şi orice forme asociative cu sau fără personalitate juridică care deţin suprafeţe de culturi agricole în teren arabil şi au înfiinţat culturi în toamna anului 2011, primăvara anului 2012.

Cuantumul ajutorului este de 100 lei/ha şi se acordă pentru suprafeţe cuprinse între 1 ha şi maxim 10 ha inclusiv, iar banii vor fi plăţiţi într-o singură tranşă, după 1 noiembrie 2012, potrivit HG 897 aprobată de Guvern în 1 septembrie 2012 şi publicată în M.Of. 639 din 7 sept. 2012.

Numărul estimat de beneficiari este de aproximativ 573.000 de fermieri, iar suprafaţa de teren arabil pentru care se acordă sprijinul este de aproximativ 1,9 mil. ha.Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor sunt de aproximativ 42,8 mil. euro şi se asigură din bugetul de stat pe 2012 şi 2013.

 

Documente necesare

Pentru obţinerea ajutorului de minimis pentru compensarea efectelor secetei, producătorii agricoli vor trebui să depună la direcţiile agricole cereri tip, însoţite de copie a actului de identitate al solicitantului sau împuternicire/procură notarială şi copie a BI/CI a reprezentantului legal, dovada unui cont bancar activ, o copie a cererii unice de plată pe suprafaţă pentru 2012, certificată prin înscrierea „conform cu originalul” de către centrele locale sau judeţene APIA, precum şi o adeverinţă, în original, care să ateste, conform datelor din Registrul Agricol, suprafaţa de teren utilizată de solicitant.

Agricultorii vor putea primi acest ajutor doar dacă sumele cumulate cu alte ajutoare de minimis primite în ultimii trei ani nu depăşesc 7.500 de euro pe exploataţie.

 

„100 de lei îi dă pe autobuz”

Deşi orice ban e binevenit, cei mai mulţi producători agricoli văd acest ajutor ca pe o pomană electorală. Mai mult, condiţiile de acordare îi vor descuraja pe mulţi agricultori mici, pentru care costurile pentru accesarea sprijinului sunt mai mari decât valoarea ajutorului dat de stat.

„Uitaţi-vă la acel ajutor de 100 de lei pe hectar. Îl trimite pe amărâtul ăla cu un hectar, la zeci de kilometri să ia o adeverinţă, să facă cerere pentru 100 de lei. Cu siguranţă va renunţa la aceşti bani. Să fim serioşi, 100 de lei îi dă pe autobuz”, a declarat preşedintele LAPAR, Laurenţiu Baciu, citat de Agerpres.

Vizualizat: 698 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
ce face un fermier cu 100 lei/ha.
|
10. 17, 2012. Wednesday 12:09
Ce face un fermier cu 100 Lei/Ha. Acestia sunt bani dati de pomana, cum sunt si banii dati pe Masura 141 si 112.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?